Pozvánka na seminář – Bio v regionu Královéhradeckého kraje

Zjistěte víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách ve vašem kraji.  

Veřejnost se stále více zajímá o místní potraviny, o kvalitu jídla a také o způsoby, jakými jsou pěstovány plodiny a chována hospodářská zvířata, jejichž produkty následně konzumujeme. Roste zájem také o možnosti, jak podpořit lokální zemědělskou produkci. Mnohdy však chybí potřebné informace. Právě z tohoto důvodu vznikl projekt BIO v regionu, jehož cílem je zvýšit informovanost spotřebitelů o biopotravinách, jejich zpracování a dostupnosti.

Zjistit víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách v Královéhradeckém kraji můžete na semináři, který pořádá Bioinstitut, o.p.s. Uskuteční se v pátek 27. dubna 2018 od 10:00 hod na Střední škole hotelnictví a společného stravování (Střmenské podhradí 218) v Teplicích nad Metují. Hotelová škola je zapojena do projektu Skutečně zdravá škola, který se rovněž snaží o propojení spotřebitelů s lokálními výrobci potravin a biopotravin. Bio v regionu tedy do Teplic nad Metují nemíří náhodně. Hlavním tématem bude pěstování zeleniny a ovoce v ekologickém zemědělství a jeho zpracování. Seminář je určen především pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.

V úvodu semináře představí Milan Berka (KEZ o.p.s.) pravidla certifikace a značení biopotravin. Jak se vaří z biopotravin a jaké výhody přináší spolupráce s lokálními dodavateli, přiblíží Hana Řehořková (Biofarma Pod Hájkem s.r.o.), která je povoláním ekologický zemědělec i akreditovaný poradce MZe. Svůj příběh o podnikání v sektoru bio provázaný se stravováním i obchodem poodhalí majitelka prodejen zdravé výživy, výrobny pekařských výrobků a jídelny v Hradci Králové Jana Lukešová (Bazalka s.r.o.). Seminář uzavře Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) prezentací o rozsahu a dostupnosti bioprodukce v Královéhradeckém kraji a s avízem na ekozemědělské akce v roce 2018.

Pro účastníky semináře bude připravena ochutnávka pokrmů z bio surovin, kterou připraví studenti hotelové školy pod vedením Hany Řehořkové, která provozuje farmářskou restauraci v obci Horní Branná, a to v rámci společného vaření před seminářem.

Vstup zdarma. Registrace na seminář do 25. 4. na e-mail: andrea.hrabalova@ctpez_cz

Projekt BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje Bioinstitut, o.p.s. za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR. Nad akcí převzal záštitu radní Královéhradeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací a cestovního ruchu Pavel Hečko.

Pozvanka_bio_v_HK.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,