Pozvánka na seminář: Bio v regionu kraje Vysočina

Sklen_____pase_prasata110.jpg Zjistěte víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách ve vašem kraji.  

Veřejnost se stále více zajímá o místní potraviny, o kvalitu jídla a také o způsoby, jakými jsou pěstovány plodiny a chována hospodářská zvířata, jejichž produkty následně konzumujeme. Roste zájem také o možnosti, jak podpořit lokální zemědělskou produkci. Mnohdy však chybí potřebné informace. Právě z tohoto důvodu vznikl projekt BIO v regionu, jehož cílem je zvýšit informovanost spotřebitelů o biopotravinách, jejich zpracování a dostupnosti.

Zjistit víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách v Kraji Vysočina můžete na semináři, který pořádá Bioinstitut, o.p.s. Uskuteční se v pondělí 5. listopadu 2018 od 10:00 hod na Obchodní akademii, Vyšší odborné škole zdravotnické a Střední zdravotnické škole, Střední odborné škole služeb a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky (Karoliny Světlé 2) v Jihlavě. Tématem bude maso z ekologických chovů. Seminář je určen především pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.

V úvodu semináře představí Klára Vrchotová (ABCERT AG) pravidla certifikace a značení biopotravin. Jak se vaří z biopotravin a jak na kvalitní suroviny odhalí profesionální kuchař Hugo Hromas (NOMADIS catering). Své příběhy o podnikání v ekologickém zemědělství přijdou představit také zástupci farem z regionu, které jsou zaměřené na ekologický chov masného skotu či prasat, realizují zpracování a prodej masa, příp. masných výrobků v biokvalitě: Věra Řezníčková (Bezděkovský mlýn) a Jiří Pykal (Biofarma Sasov). Seminář uzavře Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) prezentací o rozsahu a dostupnosti bioprodukce v Kraji Vysočina.

Pro účastníky semináře bude připravena ochutnávka pokrmů z biopotravin, kterou připraví studenti školy pod vedením profesionálního kuchaře Huga Hromase.

Vstup zdarma. Registrace na seminář do 2. 11. na e-mail: andrea.hrabalova@ctpez_cz 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Dáváte při nákupu kávy a čokolády přednost fair trade výrobkům?
Kupuji jen fair trade. 62%
Pokud je v nabídce prodejny, upřednostním. 27%
Občas vyzkouším. 6%
Ne. 3%

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44       1 2 3 4
45 5 6 7 8 9 10 11
46 12 13 14 15 16 17 18
47 19 20 21 22 23 24 25
48 26 27 28 29 30    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,
Roman: druhým rokem dělám právě prevenci ohledně varroa. A to tím že vždy...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Monika: Dobrý den,krásně jste to shrnul,sepsal.Ani nevím kdy jsem prvně vyprala...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,