Plýtvání potravinami jako jedno z témat Prague Food festivalu

Prague_food_festival_logo110.jpg V kouzelném prostoru Královské zahrady Pražského hradu letos proběhne jubilejní X. ročník Prague Food Festivalu .   

27-29. května budou mít návštěvníci unikátní možnost ochutnat pokrmy špičkových šéfkuchařů pražských i mimopražských restaurací z Maurerova výběru. Tento rok představujeme v širším měřítku filosofii „Taste Waste“, prostřednictvím které odsuzujeme plýtvání v jakékoliv formě.

Vstupenky v předprodeji na praguefoodfestival.cz a v síti TicketPro.

Festival slaví 10. výročí

Historicky festival vystřídal mnoho krásných míst v centru Prahy. V roce 2007 se dnes již tradiční třídenní svátek gastronomie konal na ostrově Kampa, následně jej hostily Slovanský ostrov, nábřeží u Karlova mostu a posledních šest let se koná na místě nejprestižnějším – na Pražském hradě. Výjimkou nebude ani tento ročník a Prague Food festival v Královských zahradách oslaví své 10. narozeniny. 

PFF2015445.jpgNeplýtvejte a seznamte se s „Taste Waste“

V rámci této filosofie, která bude provázet celý X. ročník Prague Food Festivalu, připravujeme stylizovanou módní přehlídku, na které studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v Praze pod vedením akad. mal. Česlava Jaroše vdechnou "starým šatům nový život".

Návštěvníkům také ukážeme cestu, jak moderně kompostovat a představíme další kouzla neobvyklé recyklace.

Kokoza ukáže, že i v městských podmínkách se dá úspěšně zahradničit a využívat organické zbytky třeba pomocí kalifornských žížal.

V Bezobalu ochutnáte delikatesy bez použití zbytečné obalové techniky, která potraviny nejen prodražuje, ale také negativně ovlivňuje její výživové vlastnosti.

Sklo Srna pomocí unikátní technologie recykluje odpadní sklo a mění jej v umělecký artefakt.

Galerie Nila představí módu, která se hlásí ke "slow fashion". Používají ekologické materiály pocházející ze spravedlivých pracovních podmínek.

Ochutnáte žitný chléb vyráběný tradiční metodou a řadu novinek z Řemeslné Koláčkovy pekárny.

Chybět nebudou kvalitní ovčí, kozí i kravské sýry z Farmy Držovice.

Dobré Ghí vysvětlí, čím je blahodárné přepuštěné či přečištěné máslo, jež naši předci běžně využívali.

Proslulá módní návrhářka Liběna Rochová vytvoří pro festival "Gastronomický objekt" ve stylu wasted food. 

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31           1 2
32 3 4 5 6 7 8 9
33 10 11 12 13 14 15 16
34 17 18 19 20 21 22 23
35 24 25 26 27 28 29 30
36 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,