Perly v písku

rubies_logo.jpg Mladá Britka vaří džemy a omáčky z nechtěného ovoce a zeleniny, které by jinak skončily v koši.  

Ve Velké Británii se ročně vyrobí více než 16 milionů tun přebytečných potravin. Západní země produkují o 300% více jídla než potřebují, zatímco na druhé straně světa trpí podvýživou více než 1 miliarda lidí. 
Zakladatelka společnosti Rubies in the Rubble (Perly v písku) Jenny Dawson si řekla, že ji více nebaví přihlížet tomu, jak se všude plýtvá potravinami a pokusila se to změnit. Z vyhozeného ovoce a zeleniny začala vyrábět chutné džemy a omáčky. 
Obchodní model této britské společnosti je založen na několika přesvědčeních: efektivní využívání toho, co je k dispozici, víra v lidi a péče o vlastní zdroje. Suroviny získává z farmářských trhů, kde by neprodané kusy jinak skončily v koši. 
Vedle boji proti plýtvání potravin se Rubies in the Rubble snaží io zaměstnání Londýňanů, kteří jsou dlouhodobě bez práce, a tím napomáhá jejich začlenění do společnosti.

Ve Velké Británii se ročně vyrobí více než 16 milionů tun přebytečných potravin. Západní země produkují o 300% více jídla než potřebují, zatímco na druhé straně světa trpí podvýživou více než 1 miliarda lidí. 

Zakladatelka společnosti Rubies in the Rubble (Perly v písku) Jenny Dawson si řekla, že ji více nebaví přihlížet tomu, jak se všude plýtvá potravinami a pokusila se to změnit. Z vyhozeného ovoce a zeleniny začala vyrábět chutné džemy a omáčky. 

Rubies_in_the_rubble_445.jpgObchodní model této britské společnosti je založen na několika přesvědčeních: efektivní využívání toho, co je k dispozici, víra v lidi a péče o vlastní zdroje. Suroviny získává z farmářských trhů, kde by neprodané kusy jinak skončily v koši. 

Vedle boji proti plýtvání potravin se Rubies in the Rubble snaží io zaměstnání Londýňanů, kteří jsou dlouhodobě bez práce, a tím napomáhá jejich začlenění do společnosti.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18         1 2 3
19 4 5 6 7 8 9 10
20 11 12 13 14 15 16 17
21 18 19 20 21 22 23 24
22 25 26 27 28 29 30 31
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,