Okurková sezóna začíná otevřením zahrady

Kokoza.jpg Otevřením vrátek u pop up zahrady na Arkádách začne v Praze okurková sezóna.   

V prostoru „zahradního show roomu“ se budou v průběhu celého léta konat snídaňové pikniky a workshopy zaměřené na pěstování a kompostování ve městě. Návštěvníci si sem mohou zajít pro inspiraci, radu, nebo si jen v příjemném, zeleně osázeném prostoru, odpočinout.

Pop up zahrada na Pankráci je vyústěním spolupráce Kokoza, o.p.s. a OC Arkády. Počátkem léta se na prostranství mezi vstupem do metra a obchodním centrem otevře široké veřejnosti prostor nově vzniklé zahrady, u které budou každou středu probíhat pikniky pod širým nebem. Zahrada bude kromě poradenství v oblasti pěstování nabízet i praktické workshopy, ze kterých si účastníci odnesou jak nové zkušenosti, tak i svůj vlastní výtvor. „Máme radost, že se nám podařilo zahradu na Pankráci realizovat, protože je to cesta, jak lidem naše témata přiblížit velmi příjemnou formou. Chceme, aby si lidé z okolí zahradu oblíbili a užívali ji k trávení svého volného času. Pak si třeba založí svojí vlastní komunitní zahradu někde poblíž.“ říká k projektu Lucie Matoušková Lankašová z Kokozy. V zahradě bude z pochopitelných důvodů použitá zemina bez chemických vylepšení, kterou do ní dodá firma Agro CS.

kokoza_mobilni_zahrada_na_biostylu_1.jpgKoho zahradničení a kompostování zaujme natolik, že si bude chtít pořídit svůj vlastní záhonek, může zamířit do nové komunitní zahrady ve Vidímově ulici na Opatově, kterou tam tento rok Kokoza nově otevřela a vypěstovat a sklidit své první okurky třeba tam. Jak tato zahrada vypadá a jak funguje, může zjistit i během zahradní slavnosti, kterou Kokoza 3. 7. od 15 hodin na Jižním městě pořádá.

KOKOZA, o. p. s. se profiluje jako společensky prospěšný podnik. Mezi lidmi, firmami a dalšími organizacemi propagujeme kompostování a pěstování ve městě. Inspirujeme a motivujeme
je k využívání kompostovacích technologií vhodných do města, k pěstování pro svoji spotřebu
a pro radost. Pro zviditelnění těchto témat vytváříme prostor pro spolupráci s aktivními lidmi, firmami a veřejnou správou.

kokoza_mobilni_zahrada_na_biostylu_2.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,