Nový projekt pana Cuketky

Prkynko_cz_suroviny110.jpg Chcete se naučit vařit i bez receptů nebo najít inspiraci pro sezónní vaření? Jděte na Prkýnko.cz, nový projekt pana Cuketky.   

Domácí kuchaři mají nové místo, kde se mohou inspirovat a naučit se něco nového. Na adrese www.prkynko.cz totiž právě odstartoval nový projekt foodbloggera Martina Kuciela alias pana Cuketky. Na Prkýnku se nehraje na recepty, ale na znalost základních surovin a kuchařských technik. Je to vlastně kuchařská encyklopedie a sociální síť zároveň.

Prkynko_cz_homepage.jpgPrkýnko.cz, to je na startu především spousta čerstvé zeleniny a nápadů, jak ji v kuchyni proměnit ve skvělá jídla. Jak to funguje? Řekněme, že máte v lednici kilo mrkve a nevíte co s ní. Na Prkýnku si otevřete stránku věnovanou mrkvi, přečtete si, jak ji správně očistit či nakrájet, a vyberete si techniku, kterou na ni použijete. V případě nerozhodnosti vám pomohou fotky jídel ostatních kuchařů, ve kterých mrkev figuruje.

“Prkýnko by mělo domácí kuchaře skamarádit se surovinami i s šikovnými technikami, díky kterým se naučí vařit intuitivně a bez receptů. Když totiž zvládnete třeba blanšírování nebo moji oblíbenou techniku ´na zádíčka´, otevře se vám cesta do kuchyně, ve které si poradíte s jakoukoliv zeleninou, aniž byste potřebovali přesný recept,” vysvětluje autor projektu Martin Kuciel.

Prkýnko.cz sází na jednoduchost nejen ve vaření, ale i na samotném webu. Všechno podstatné, co potřebuje domácí kuchař vědět, se vešlo do tří záložek.

Sekce Suroviny představuje jednotlivé druhy zeleniny od těch běžně používaných až po méně známé. Najdete tu ucelené informace od nákupu a skladování přes tipy na jejich přípravu. Sekce se bude průběžně rozšiřovat a neomezí se jen na zeleninu. V záložce Techniky jsou pěkně pohromadě základní kuchařské techniky i nejčastější chyby, které kuchařům zbytečně kazí radost z vaření.

“9 z 10 kuchařů a kuchařek se shoduje, že na vaření je nejhorší vymyslet, co budou vařit. Právě pro ty je na Prkýnku sekce Inspirace, která by měla fungovat jako každodenní zdroj nápadů. Využili jsme propojení s Instagramem, takže kuchaři mezi sebou mohou sdílet fotky jídel, která sami uvařili nebo která je zaujala v restauraci,” vysvětluje Martin Kuciel.

Prkynko_cz_kapusticky.jpgHlavním partnerem Prkýnka je společnost Makro, které je u domácích kuchařů oblíbené díky širokému výběru kvalitních surovin. ”Myšlenka projektu nás okamžitě oslovila. Často se setkáváme s tím, že zákazníky zaujme určitá surovina, ale protože neví, co s ní, raději si ji nekoupí. Prkýnko by jim mělo pomoci jak s nákupem, tak v kuchyni,” říká Matuš Uhliarik, který v Makru zodpovídá za segment hobby kuchařů. 

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,