Navštívili jsme za vás: Mostelleria v Dolním Rakousku

Mostelleria_maly.jpg Pokud rádi ochutnáváte ovocné destiláty a likéry, máme pro vás tip na výlet. Nedaleko od českých hranic, na západě Dolního Rakouska kousek od města Amstetten, najdete nově rekonstruovanou palírnu vysoce kvalitních ovocných biopálenek.  

Pokud máte chuť nahlédnout do procesu výroby a ochutnat hotové produkty, navštivte novou bio palírnu Mostelleria Farthofer, kde se vše točí kolem výroby a ochutnávání pálenek. V historických sklepích z roku 1874 o rozloze 900 m² je umístěna vlastní palírna a také zajímavá expozice různých druhů pálenek, likérů a moštů.

Mostellaria_dum_1.jpgV malebné obci Öhling, ve starém sklepě nedávno rekonstruovaného domu, můžete shlédnou interaktivní historii tradic a tajemství likéru Mostello. Palírnu a prodejní expozici provozuje Josef Farthofer a jeho rodina. „Jsme rodinná firma, která se specializuje na výrobu vysoce kvalitních destilátů. Lihovar Mostelleria se nachází v Dolním Rakousku v samém centru regionu Mostviertel,“ říká Josef.

Mostellaria_hruskovy_sad_1.jpgKrásná krajina „regionu moštů“ je zdobena unikátními vysokokmeny starých hrušní. V lihovaru jsou zpracovány spolu s regionálními odrůdami hrušek a jablek také například hroznové víno, višně a ořechy. Přímo za palírnou pěstuje Josef ve vlastním sadu staré odrůdy hrušní, naroubované na nízkokmeny. Pokouší se tak zachránit tradiční chutě a vůně. Na závěr své návštěvy se v hruškovém sadu můžete projít, naskytne se vám úchvatný pohled na údolí Ybbstal.

Vášeň v páté generaci

mostello_Josef_Farthofer.jpgJosef V. (pátý) Farthofer se rozhodl pokračovat v tradici pálení brandy v páté generaci své rodiny. Stejně jako pro jeho předchůdce je i pro něj klíčovým faktorem při zpracování vášeň pro vysoce kvalitní přírodní produkty. Pozornost k detailu, neustálé vzdělávání a „cvičení nosu“ jsou základem jeho úspěchu. Pro výrobu všech svých lihovin používá jen ty nejlepší suroviny: plně zralé plody a jakostní vína, fermentované za kontrolovaných podmínek.

„Výroba pálenek je tradicí naší rodiny po celé generace. Výstavbou nového, moderního lihovaru v roce 2003 se nám podařilo spojit tradici s moderní technologií s cílem vytvořit pouze ty nejlepší produkty pro naše zákazníky,“ vysvětluje Josef.

Mostello_prodejna_1.jpgMostello. Co to je?

Pýchou podniku je hruškové dezertní víno MOSTELLO. Kromě četných alkoholových kreací se Josef rozhodl vytvořit nápoj, který dosud neexistoval. Nápoj, který je unikátní v chuti a kvalitě. Nápoj, který je univerzální a inovativní.

Procesu zkoušení a výroby věnoval Josef všechny své dovednosti a tři roky práce. Dny a noci experimentoval ve výrobním procesu. Po třech letech byl spokojen. Narodil se Mostello.

"Mostello" je nová směs ovocných vín a destilátů, dezertní víno zrající v dubových sudech. Jak říká Josef: „Dokonalý aperitiv“. Doporučuje se na podporu zažívání, ideální jako doprovod k sýru, sušenému ovoci, prosciuttu a čokoládovým dezertům. Josef sám si Mostello nejraději užívá vychlazené na 18 stupňů s dobrým doutníkem.

Mostelleria_Angebot_480x200.jpgCeny vstupného na osobu

Dospělí (vč. 3 ochutnávek) 6,– €
Děti do 12 let zdarma

Otvírací doba

Celoročně, út-ne/svátky 9–12 a 13–17 hod.
Doba prohlídky: cca 45 minut
Doba prohlídky včetně procházky sadem: 1,5 hod.

Další informace

Edeldestillerie Farthofer – Mostelleria
3362 Öhling 35
Tel. +43/676/358 56 44
Fax +43/7476/763 83
office@edelschnaps_at
www.mostelleria.at



 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27     1 2 3 4 5
28 6 7 8 9 10 11 12
29 13 14 15 16 17 18 19
30 20 21 22 23 24 25 26
31 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,