Navštívili jsme za vás: Mostelleria v Dolním Rakousku

Mostelleria_maly.jpg Pokud rádi ochutnáváte ovocné destiláty a likéry, máme pro vás tip na výlet. Nedaleko od českých hranic, na západě Dolního Rakouska kousek od města Amstetten, najdete nově rekonstruovanou palírnu vysoce kvalitních ovocných biopálenek.  

Pokud máte chuť nahlédnout do procesu výroby a ochutnat hotové produkty, navštivte novou bio palírnu Mostelleria Farthofer, kde se vše točí kolem výroby a ochutnávání pálenek. V historických sklepích z roku 1874 o rozloze 900 m² je umístěna vlastní palírna a také zajímavá expozice různých druhů pálenek, likérů a moštů.

Mostellaria_dum_1.jpgV malebné obci Öhling, ve starém sklepě nedávno rekonstruovaného domu, můžete shlédnou interaktivní historii tradic a tajemství likéru Mostello. Palírnu a prodejní expozici provozuje Josef Farthofer a jeho rodina. „Jsme rodinná firma, která se specializuje na výrobu vysoce kvalitních destilátů. Lihovar Mostelleria se nachází v Dolním Rakousku v samém centru regionu Mostviertel,“ říká Josef.

Mostellaria_hruskovy_sad_1.jpgKrásná krajina „regionu moštů“ je zdobena unikátními vysokokmeny starých hrušní. V lihovaru jsou zpracovány spolu s regionálními odrůdami hrušek a jablek také například hroznové víno, višně a ořechy. Přímo za palírnou pěstuje Josef ve vlastním sadu staré odrůdy hrušní, naroubované na nízkokmeny. Pokouší se tak zachránit tradiční chutě a vůně. Na závěr své návštěvy se v hruškovém sadu můžete projít, naskytne se vám úchvatný pohled na údolí Ybbstal.

Vášeň v páté generaci

mostello_Josef_Farthofer.jpgJosef V. (pátý) Farthofer se rozhodl pokračovat v tradici pálení brandy v páté generaci své rodiny. Stejně jako pro jeho předchůdce je i pro něj klíčovým faktorem při zpracování vášeň pro vysoce kvalitní přírodní produkty. Pozornost k detailu, neustálé vzdělávání a „cvičení nosu“ jsou základem jeho úspěchu. Pro výrobu všech svých lihovin používá jen ty nejlepší suroviny: plně zralé plody a jakostní vína, fermentované za kontrolovaných podmínek.

„Výroba pálenek je tradicí naší rodiny po celé generace. Výstavbou nového, moderního lihovaru v roce 2003 se nám podařilo spojit tradici s moderní technologií s cílem vytvořit pouze ty nejlepší produkty pro naše zákazníky,“ vysvětluje Josef.

Mostello_prodejna_1.jpgMostello. Co to je?

Pýchou podniku je hruškové dezertní víno MOSTELLO. Kromě četných alkoholových kreací se Josef rozhodl vytvořit nápoj, který dosud neexistoval. Nápoj, který je unikátní v chuti a kvalitě. Nápoj, který je univerzální a inovativní.

Procesu zkoušení a výroby věnoval Josef všechny své dovednosti a tři roky práce. Dny a noci experimentoval ve výrobním procesu. Po třech letech byl spokojen. Narodil se Mostello.

"Mostello" je nová směs ovocných vín a destilátů, dezertní víno zrající v dubových sudech. Jak říká Josef: „Dokonalý aperitiv“. Doporučuje se na podporu zažívání, ideální jako doprovod k sýru, sušenému ovoci, prosciuttu a čokoládovým dezertům. Josef sám si Mostello nejraději užívá vychlazené na 18 stupňů s dobrým doutníkem.

Mostelleria_Angebot_480x200.jpgCeny vstupného na osobu

Dospělí (vč. 3 ochutnávek) 6,– €
Děti do 12 let zdarma

Otvírací doba

Celoročně, út-ne/svátky 9–12 a 13–17 hod.
Doba prohlídky: cca 45 minut
Doba prohlídky včetně procházky sadem: 1,5 hod.

Další informace

Edeldestillerie Farthofer – Mostelleria
3362 Öhling 35
Tel. +43/676/358 56 44
Fax +43/7476/763 83
office@edelschnaps_at
www.mostelleria.at



 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,