Na Plzeňských farmářských trzích se budou ochutnávat regionální potraviny

farm____sk___trh_Plzen_Doubrava110.jpg Již tuto sobotu (26. listopadu 2011) se uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin .  

Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz). Jejich propagaci podpořilo město Plzeň. Na těchto trzích budou moci návštěvníci ochutnat a ohodnotit všechny vítězné potraviny ze soutěže o nejlepší regionální potraviny Plzeňského kraje 2011.

Přijďte ochutnávat a hodnotit regionální potraviny

Vítězné potraviny ze soutěže o nejlepší regionální potraviny v Plzeňském kraji jsou na Plzeňských farmářských trzích velmi oblíbené. V letošním roce se již na farmářském trhu prezentovali (15.10.2011). Pro velký úspěch jsme se s koordinátory soutěže v Plzeňském kraji dohodli, že akci zopakujeme a rozšíříme. Regionální potraviny se nebudou jen prodávat a ochutnávat, ale i hodnotit. U stánku Regionální potravina budou moci návštěvníci trhů vítězné potraviny ochutnat a na anketních lístcích i ohodnotit. Lístky slosujeme a 3 vylosovaní obdrží celoroční předplatné deníku DNES a dárkové koše plné regionálních potravin“, vysvětluje koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.

Navíc bude přímo na farmářských trzích kuchař Martin Havlík servírovat několik pokrmů připravených z regionálních potravin. Bude to například Jemná pěna z uzeného klatovského tolstolobika s Přírodním sýrem na víkendovém chlebu nebo Smetanová zelňačka s přešínskou klobásou a zelím z Domažliček. Návštěvníci se mohou těšit i na delikátní Přešínské špekáčky na tmavém pivu Purkmistr s víkendovým chlebem. Pro zájemce budou připraveny i tištěné receptury jednotlivých pokrmů.

Vynikajících potravin bude mnohem více

Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již sedmnáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren – pekaři z Dobřan, pekařství Rendl ze Sušice, pekařství PEKO (Regionální potravina 2011) pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny si budou moci návštěvníci zakoupit od mnoha uzenářů – Matějky z Letin, ANGUS FARM, Dvořáka z Bělé na Radbuzou, Šnebergera ze Železné Rudy, Zacpala ze Stříbra a od Herejka z Přešína (Regionální potravina 2011).

Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě hledejte u stánku farmy Rudolec (Biodomů) a ekofarmy Jemnice (hovězí, jehněčí, vepřové). Kozí a kravské sýry bude možné zakoupit z farmy ZPZ, z Horského statku Abertamy, biofarmy Slunečná a minimlékárny JOMA (Regionální potravina 2010 a 2011).

Jablka budou prodávat sady Nebílovy, ovocnářství Slaný a pan Fridrich z Radnic. Čerstvé i balené mošty si bodu moci návštěvníci koupit ze Stvolenské moštárny, sadů Nebílovy (vítěz testu v deníku DNES) a ovocnářství Slaný. Opět se na trhu objeví pojízdný mlékomat pana Boháčka.

Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny a pan Krutina z Českého lesa. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády…).

Předvánoční čas připomenou prodejci originální keramiky, šperků i vánočních ozdob. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40       1 2 3 4
41 5 6 7 8 9 10 11
42 12 13 14 15 16 17 18
43 19 20 21 22 23 24 25
44 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,