Na burger z biohovězího do Angus Burger

angus_burger_logo120.jpg Český gastronomický koncept Angus Burger otevřel svou první franchisovou pobočku. V provozu je od začátku května v Plzni.   

Společnost Angus Burger dosud provozovala čtyři vlastní pobočky - dvě v Soběsukách a dvě v Plzní. Nyní je možné v Plzni zavítat do první franchisové restaurace. Výběr lokality nebyl náhodný. "Naše první franchisová provozovna stojí na Americké třídě, což je nejfrekventovanější lokalita města. A je vhodné otevřít první pobočku právě v Plzni, kde lidé naši značku již dobře znají. Otevření plzeňské pobočky má i regionální význam, protože k připrávě burgerů používáme právě maso z tohoto regionu," vysvětluje franchisor Angus Burger Václav Silovský.

Potřebná počáteční investice do franchisové provozovny Angus Burger se pohybuje od 2 do 5 milionů korun.

Angus_burger_445.jpgMaso pochází výhradně z mladých býčků, kteří žijí celý rok na pastvinách a živí se pouze přirozenou stravou. Toto maso je libovější, zdravější a má tak méně kalorií a tuku než hovězí maso z ustájeného chovu. Hlavním dodavatelem je biofarma Šumavský Angus s.r.o., která má v současné době kolem 450 ks a obhospodařuje 350ha luk. Farma se nachází v okolí Nepomuka na jižním Plzeňsku.

Společnost si při výrobě burgerů zakládá na bio hovězím z plemene Angus z českého ekologického chovu. Toto maso je podle Silovského čerstvé a chlazené, bez náhražek, dochucovadel a příměsí. Čerstvé jsou i použité domácí housky světlé a vícezrnné, s čerstvou zeleninou v různých kombinacích.

Silovský potvrzuje, že o zájemce o licenci nemá nouzi. Podle něj potenciální franchisanty oslovuje především to, že Angus Burger je česká značka se zajímavou přidanou hodnotou v podobě čerstvého bio hovězího. Zároveň podle něj hraje velkou roli fakt, že za celým konceptem stojí silný příběh. Jak se původní farma zaměřená na chování skotu plemene Angus rozrůstala až do současné podoby.

angus_burger_burger_445.jpgPodle Silovského se koncept hodí hlavně do kamenných prostor v lokalitách s větší frekvencí lidí. „Nebráníme se ani umístění provozovny do nákupního centra. Tam je ale většinou problém, až na výjimky, že není tak velká návštěvnost a všude je poměrně vysoký nájem,“ dodává Silovský. Provozovna Angus Burger se ale uplatní i v malých prostorech s omezeným sortimentem. Vždy záleží na dané lokalitě.

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
49   1 2 3 4 5 6
50 7 8 9 10 11 12 13
51 14 15 16 17 18 19 20
52 21 22 23 24 25 26 27
53 28 29 30 31      
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

františek: jen jsem se nikde nedočetl jak chtějí výpadek vajec z klecového chovu...
Klecovým chovům odzvonilo,
Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,