Mysli globálně, papej lokálně

prague_food_festival_2012_110.jpg Pod tímto motem se letos předstají vrcholná česká gastronomická show: Prague Food Festival. Od 25. do 27. května si vychutnejte dobroty od nejlepších českých šéfkuchařů, často připravených ze surovin od českých farmářů.  

Gastronomická událost roku Prague Food Festival proběhne 25. - 27. května v Královské zahradě Pražského hradu. Letošní motto: „Mysli globálně, papej lokálně“ slibuje mnohé a jde skutečně o unikátní nabídku ochutnávek, které v naší zemi zatím nemají obdobu. Záštitu nad akcí převzali Livia Klausová, manželka prezidenta ČR a Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Praha, které můžete při troše štěstí již v pátek osobně potkat v areálu PFF.

Co ochutnáte?

Žabí stehýnka, ujgurské koření, ravioli z ananasu, domácí taliány, královské krevety, sicilské cannoli, smažené střevlíky, bio dobrůtky, alko i nealko koktejly, zelený ječmen, pivo, víno, kávu, fresh džusy a klasické speciality z české moderní i staročeské, orientální, asijské, francouzské, italské, čínské, vegetariánské a mezinárodní kuchyně...

Nejlepší suroviny z českých farem

Některé prestižní restaurace budou na letošním festivalu vařit též z kontrolovaných lokálních surovin, použijí produkty ze „svých“ dodavatelských farem, i bio.

Šéfkuchař restaurace Noodles bude například péct na grilu přeštická prasátka od pana Soukupu z jeho malé farmy v Mladoticích a jehněčí a kůzlečí maso z farmy Zlobice. Šéfkuchař restaurace Le Grill Marek Fichtner pro vás připraví kroupové risotto se šťávou z červené řepy, kozím žervé, ovčím sýrem pecorino a rukolou. Kozí žervé pochází z Kozí farmy Ratibořice manželů Dobrovolných.

Čerstvé salýty, chřest a špenát dodá farma z Hostína u Vojkovic na Mělnicku. Roman Paulus, čerstvý držitel slavné hvězdičky Michelin zase nedá dopustit na bio hovězí a vepřové maso z Jelcovy Lhotky na Českomoravské vysočině. Jehněčí, brynzu, slaninu a klobásky nakupuje šéfkuchař hotelu Chateau St. Havel Ondřej Slanina na ekofarmě Košík paní Dagmar Havlové. Na Prague Food Festivalu se můžete těšit na konfitovanou bioromanovskou ovci se zadělávanou kapustou, houbovým ragů s celerovým pyré.

Dv__r_Ratibo__ice_445.jpg

Biofarma Dvůr Ratibořice vyrábí skvělé kozí sýry

Každý z příznivců kvalitního jídla a pití může hlasovat o „Miss Farma Sympatie“ na www.lidovky.cz.

Organizátoři PFF a Interspar se kromě zvýhodnění "Miss farma sympatie" též rozhodli obchodně a morálně podpořit letošního vítěze X. ročníku soutěže Česká Biopotravina roku 2011 - Horský statek Abertamy. Voňavé portfólio jejich kravských, kozích a ovčích sýrů můžete ochutnávat v Míčovně

Představí se i biopotraviny

Biopekárna Country Life
V neděli 27. května v 15.30 si nenechte ujít workshop povídání o bio a ochutnávky produktů biopekárny. Proběhne komentovaná degustace nejzajímavějších a nejoblíbenějších výrobků, mezi které patři například mrkvový chléb, celozrnný kváskový chléb nebo ovesná sušenka.

Sýrárna „Salaš Ryžovna“
Ovčí biosýr Arnika z Horského statku Abertamy se stal vítězem jubilejního desátého ročníku soutěže o Českou biopotravinu roku 2011. Vyrábí zde přírodní farmářské sýry z kravského, ovčího a kozího mléka v BIO kvalitě v Salaši Ryžovna nedaleko Božího Daru. „Naše sýry podléhají vlivům přírody a ročních období. Na rozdíl od průmyslově vyráběných sýrů, které se vyrábí celý rok a jejich chuť a kvalita je neustále stejná, jsou naše sýry živými bioprodukty. Kvalita a chuť sýrů se mění v závislosti na různých faktorech, jako je druh pastvy, počasí nebo roční období,“ vysvětlil pan Petr Zacharda, jednatel společnosti.

ovci_syr_Arnika_Horsky_Statek_Abertamy_445.jpgOvčí sýr Arnika: Česká biopotravina roku 2011

Biopekárna Zemanka
Rodinná biopekárna, která vyrábí sladké bio sušenky a slané bio krekry. Všechny produkty pečou podle originálních receptur Hanky Zemanové, která je autorkou úspěšné Biokuchařky a BioAbecedáře. Nenechte si ujít v sobotu v 15.30 besedu na téma Zdravé biojídlo jako zdroj energie.

Zvýhodněné vstupy

Aby organizátoři předešli frontám, vstupenky se prodávají na konkrétní dny, přesné časy a s označením, kterým vchodem nejlépe vstoupit do 6 hektarového areálu.

Předprodej startuje 1.4. 2012 na www.praguefoodfestival.cz

Návštěvníci, kteří zakoupí vstupenku v předprodeji budou zvýhodněni.

  • 400 Kč v předprodeji  (zahrnuje 150 Kč vstup + 250 Kč balíček 10ti Grandů na základní ochutnávku)
  • 450 Kč na místě (zahrnuje 200 Kč vstup + 250 Kč balíček 10ti Grandů na základní ochutnávku)

Děti do 6 let vstup zdarma.

Prvních 3 000 lidí z předprodeje na www.praguefoodfestival.cz získá navíc zdarma publikaci publikaci Maurerův výběr Grand Bar 2012 nebo Grand Restaurant 2012.

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44             1
45 2 3 4 5 6 7 8
46 9 10 11 12 13 14 15
47 16 17 18 19 20 21 22
48 23 24 25 26 27 28 29
49 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

františek: jen jsem se nikde nedočetl jak chtějí výpadek vajec z klecového chovu...
Klecovým chovům odzvonilo,
Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,