Moravan Petřvald zahájil výrobu biohovězího

Zemědělský podnik Moravan a.s. Petřvald zahájil v září zpracování a výrobu masa a masných výrobků v biokvalitě. Program "Moravské biohovězí"je svým rozsahem jediným svého druhu na Moravě.  

Dodávky jatečního skotu jsou zajišťovány z ekologických farem zejména z oblasti severní a jižní Moravy.
Moravský výrobce masa a masných specialit s dlouholetou tradicí bude vyrábět produkty splňující náročné podmínky ekologické produkce. Společnost je připravena od 1. října dodávat na trh všechny druhy výsekového masa, během příštího roku plánuje uvést i vlastní uzenářské výrobky. Výrobky budou distribuovány zčásti do smluvního obchodního řetězce, zčásti do 12 firemních prodejen a vybraných stravovacích zařízení.
„Program Moravské biohovězí pro nás představuje prestižní záležitost. Chceme se zaměřit zejména na kvalitní zpracování masa po porážce, které výrazně ovlivňuje konečnou chuť výrobku," vysvětluje Jaroslav Vavřík, jednatel společnosti Moravan a.s. Petřvald. Za konkurenční výhodu považuje zejména skladování masa v řízené atmosféře tak, aby dosáhlo optimální zralosti. „Tato fáze přirozeného zrání masa je v řadě provozů z důvodů snížení výrobních nákladů zkracována, my tento proces považujeme za nedílnou součást výroby." Vzhledem ke kvalitě nabízeného masa očekává firma zvýšený zájem zejména ze strany top restaurací a koncových zákazníků, kteří si potrpí na kvalitní maso.
Firma v současné době spolupracuje s ekofarmami z Bílých Karpat, CHKO Poodří, Beskyd a Jeseníků a předpokládá, že bude zajišťovat odbyt až 80 % hovězí bioprodukce z těchto oblastí.
Společnost Moravan a.s. Petřvald se sídlem v Petřvaldě, okres Nový Jičín, je agrární společností s převažujícím podílem potravinářské výroby (založena v roce 1993). Zaměstnává 164 pracovníků, její tržby v loňském roce dosáhly 200 mil. Kč. V současné době obhospodařuje 2 350 ha zemědělské půdy. Část obhospodařovaných ploch se nachází na území CHKO Poodří. Společnost v součinnosti se správou CHKO Poodří připravuje projekt s managementem ekologického hospodaření. Je členem Svazu ekologických zemědělců PRO-BIO.

 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Dáváte při nákupu kávy a čokolády přednost fair trade výrobkům?
Kupuji jen fair trade. 62%
Pokud je v nabídce prodejny, upřednostním. 27%
Občas vyzkouším. 6%
Ne. 3%

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35           1 2
36 3 4 5 6 7 8 9
37 10 11 12 13 14 15 16
38 17 18 19 20 21 22 23
39 24 25 26 27 28 29 30
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,
Roman: druhým rokem dělám právě prevenci ohledně varroa. A to tím že vždy...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Monika: Dobrý den,krásně jste to shrnul,sepsal.Ani nevím kdy jsem prvně vyprala...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,