Mikrofarma otevírá v Brně svoji druhou prodejnu a bistro

mikrofarma_logo_oval_color.jpg Kde bez zdlouhavého objíždění farem nebo trhů seženu kvalitní maso z malých a šetrných chovů? Bude v ideální kondici ke konzumaci? A poradí mi s jeho přípravou zkušení odborníci?   

Všechny problémy najednou už téměř rok řeší v Brně Mikrofarma: zrárna, bourárna, e-shop s rozvozem a prodejna farmářského masa v jednom. Ta nyní otevírá svoji další prodejnu v samotném centru města, na Moravském náměstí. A díky bistru, které bude jeho součástí, mohou zákazníci většinu sortimentu rovnou na místě ochutnat.

Veprove_z_bio_veprika_ve_vlastni_stave150.jpgMikrofarma má podtitul brněnská zrárna a řeznictví s úctou k masu. Jedná se tedy o podnik spolupracující se sedláky a výrobci, kteří poskytují zvířatům welfare, krmí je jejich přirozenou potravou a dávají jim dostatek životního prostoru, tedy nejlépe volné chovy, pastviny – například Biofarma Sasov nebo Horňácká farma. „V brněnských Maloměřicích jsme v roce 2014 vybudovali prostory vybavené moderní technologií, které nám slouží ke zrání hovězího masa za sucha ve visu po dobu několika týdnů, dále chladírny pro skladování dalších druhů masa a bourárnu. V tomto místě máme také naši první prodejnu, která nabízí kompletní sortiment  masa v optimálním stavu ke konzumaci - tedy hovězí zralé – s výraznější vůní i chutí a mnohem jemnější konzistencí, divočinu odleželou, kuřata čerstvá. Vedeme i ty druhy masa, které bylo doteď umění sehnat: jehněčí, kůzlečí, bio perličky, zvěřinu nebo králičí,“ říká Alan Munteanu, zakladatel a spolumajitel Mikrofarmy. Zdejší řezníci zajišťují zákazníkům také kompletní servis: „Maso na přání upravíme, vykostíme nebo nameleme. Zabalíme je do speciálních přepravek nebo zavakuujeme. Čím dál více se také rozbíhá naše vlastní uzenářská výroba,“ dodává vedoucí řezník Miroslav Štoudek. Mikrofarma má také unikátní software na sledování původu masa, takže zákazník si odnáší s nákupem i informaci, z jaké farmy, jakého plemene, stáří a pohlaví zvíře bylo, ale i kde přesně bylo chováno, jak bylo krmeno a další údaje.

Nová prodejna, kterou vychází Mikrofarma vstříc požadavku svých zákazníků, nejen přibližuje celou nabídku do nejfrekventovanější oblasti v centru, ale rozšiřuje škálu služeb o v Brně dosud neviděný koncept jídla „do ruky“ z výtečných surovin. Součástí prodejny je totiž malé bistro pojmenované DeguŠtace s několika místy na stojáka, ale především servisem take away ke všem nabízeným jídlům. „Stvořili jsme jakousi „degustační zastávku“, záchytný bod při průchodu městem, kde si dáte omeletu z farmářských vajec, samozřejmě burgery z našeho vyzrálého hovězího, na grilu vám připravíme steaky z právě ukrojeného masa nebo klobásky (včetně těch vlastní výroby), ohřejeme naše taliány nebo párky bez éček, ale najdete tu třeba i saláty a pomazánky z bio a farmářských surovin s kváskovým pečivem. Jídlo doplníme domácími limonádami a kávou s sebou nebo vínem po skleničce,”přibližuje koncept novinky Lucie Frgalová, která má na starosti sortiment a komunikaci se zákazníky.

n__v__st___mikrofarma445.jpgNovou prodejnu najdete na Moravském náměstí 4, vedle kina Scala a dopravního uzlu na České.

Zboží z Mikrofarmy lze objednat i telefonicky nebo elektronicky prostřednictvým webu www.mikrofarma.cz/e-shop. Maso také může prodejna zákazníkům zavézt. Restauracím nebo obchodům zajišťuje Mikrofarma velkoobchodní zásobování.

Mikrofarma-DeguŠtace

Adresa: Moravské náměstí 4, 602 00 Brno

Otevírací doba Mikrofarmy-DeguŠtace:

Po – Pá   7.30-19.00, bistro pokračuje do 22.00

So             9.00-13.00, bistro pokračuje do 22.00

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27     1 2 3 4 5
28 6 7 8 9 10 11 12
29 13 14 15 16 17 18 19
30 20 21 22 23 24 25 26
31 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,