Mikrofarma otevírá v Brně svoji druhou prodejnu a bistro

mikrofarma_logo_oval_color.jpg Kde bez zdlouhavého objíždění farem nebo trhů seženu kvalitní maso z malých a šetrných chovů? Bude v ideální kondici ke konzumaci? A poradí mi s jeho přípravou zkušení odborníci?   

Všechny problémy najednou už téměř rok řeší v Brně Mikrofarma: zrárna, bourárna, e-shop s rozvozem a prodejna farmářského masa v jednom. Ta nyní otevírá svoji další prodejnu v samotném centru města, na Moravském náměstí. A díky bistru, které bude jeho součástí, mohou zákazníci většinu sortimentu rovnou na místě ochutnat.

Veprove_z_bio_veprika_ve_vlastni_stave150.jpgMikrofarma má podtitul brněnská zrárna a řeznictví s úctou k masu. Jedná se tedy o podnik spolupracující se sedláky a výrobci, kteří poskytují zvířatům welfare, krmí je jejich přirozenou potravou a dávají jim dostatek životního prostoru, tedy nejlépe volné chovy, pastviny – například Biofarma Sasov nebo Horňácká farma. „V brněnských Maloměřicích jsme v roce 2014 vybudovali prostory vybavené moderní technologií, které nám slouží ke zrání hovězího masa za sucha ve visu po dobu několika týdnů, dále chladírny pro skladování dalších druhů masa a bourárnu. V tomto místě máme také naši první prodejnu, která nabízí kompletní sortiment  masa v optimálním stavu ke konzumaci - tedy hovězí zralé – s výraznější vůní i chutí a mnohem jemnější konzistencí, divočinu odleželou, kuřata čerstvá. Vedeme i ty druhy masa, které bylo doteď umění sehnat: jehněčí, kůzlečí, bio perličky, zvěřinu nebo králičí,“ říká Alan Munteanu, zakladatel a spolumajitel Mikrofarmy. Zdejší řezníci zajišťují zákazníkům také kompletní servis: „Maso na přání upravíme, vykostíme nebo nameleme. Zabalíme je do speciálních přepravek nebo zavakuujeme. Čím dál více se také rozbíhá naše vlastní uzenářská výroba,“ dodává vedoucí řezník Miroslav Štoudek. Mikrofarma má také unikátní software na sledování původu masa, takže zákazník si odnáší s nákupem i informaci, z jaké farmy, jakého plemene, stáří a pohlaví zvíře bylo, ale i kde přesně bylo chováno, jak bylo krmeno a další údaje.

Nová prodejna, kterou vychází Mikrofarma vstříc požadavku svých zákazníků, nejen přibližuje celou nabídku do nejfrekventovanější oblasti v centru, ale rozšiřuje škálu služeb o v Brně dosud neviděný koncept jídla „do ruky“ z výtečných surovin. Součástí prodejny je totiž malé bistro pojmenované DeguŠtace s několika místy na stojáka, ale především servisem take away ke všem nabízeným jídlům. „Stvořili jsme jakousi „degustační zastávku“, záchytný bod při průchodu městem, kde si dáte omeletu z farmářských vajec, samozřejmě burgery z našeho vyzrálého hovězího, na grilu vám připravíme steaky z právě ukrojeného masa nebo klobásky (včetně těch vlastní výroby), ohřejeme naše taliány nebo párky bez éček, ale najdete tu třeba i saláty a pomazánky z bio a farmářských surovin s kváskovým pečivem. Jídlo doplníme domácími limonádami a kávou s sebou nebo vínem po skleničce,”přibližuje koncept novinky Lucie Frgalová, která má na starosti sortiment a komunikaci se zákazníky.

n__v__st___mikrofarma445.jpgNovou prodejnu najdete na Moravském náměstí 4, vedle kina Scala a dopravního uzlu na České.

Zboží z Mikrofarmy lze objednat i telefonicky nebo elektronicky prostřednictvým webu www.mikrofarma.cz/e-shop. Maso také může prodejna zákazníkům zavézt. Restauracím nebo obchodům zajišťuje Mikrofarma velkoobchodní zásobování.

Mikrofarma-DeguŠtace

Adresa: Moravské náměstí 4, 602 00 Brno

Otevírací doba Mikrofarmy-DeguŠtace:

Po – Pá   7.30-19.00, bistro pokračuje do 22.00

So             9.00-13.00, bistro pokračuje do 22.00

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,