Mazaná Ajala - opravdu oříškový krém s opravdovými kakaovými boby

Mazana_Ajala__4__mala120.jpg Ajalu můžete mlsat po čtverečcích (čokoládové tabulky), po šálku (horká čokoláda Elixír) a nově také po lžičkách.   

Nebo na chlebu. Nebo prstem… Novinkou této české čokoládové manufaktury je totiž Mazaná Ajala, lískooříškový krém, který kvalitou i chutí strčí ty supermarketové do kapsy. Jak píší její tvůrci: Mazaná Ajala rozvibruje vaše chuťové ladičky do astrálních frekvencí.

Mazaná Ajala nemá vlastně nic společného s její populární konkurencí. Místo palmového tuku obsahuje hromadu lískových oříšků (skoro ⅔ obsahu), místo kakaa spoustu drcených kakaových bobů, vylepšená je troškou kokosu a sladí se třtinovým cukrem. Ale nehledejte ho tam půl skleničky.

Mazana_Ajala__2__mala.jpgDíky tomuto složení je Mazaná Ajala především a hlavně strašně dobrá. U ní nemusíme připomínat, že je to lískooříškový krém, protože lískové oříšky, které Ajala dováží z Itálie z oblasti Piemont, její chuti dominují. Dokreslují ji šetrně pražené šťavnaté kakaové boby z Dominikánské republiky a trocha mletého kokosu. Tahle kombinace už potřebuje jen trošku třtinového cukru, který uhladí a spojí všechny chutě dohromady a přitom žádnou nepřebíjí. Díky tomu nemusíte mít výčitky, když ji budete jen tak ujídat lžičkou ze skleničky (ano, děláme to všichni ;) ). Hodí se samozřejmě i na pečivo nebo třeba do sladkých dezertů. Tady ale doporučujeme spíše než na pečení, používat ji jako hotový krém nebo náplň, abyste si užili její přednosti naplno.

Čokoládová manufaktura Ajala Chocolate vznikla v roce 2014 v Brně a vyrábí výběrovou čokoládu tzv. bean-to-bar. To znamená, že svou čokoládu vyrábí přímo z kakaových bobů dohledatelného původu (nerozpouští předem připravený čokoládový mix, což je běžný postup většiny čokoládoven), ručně, na jednom místě od pražení bobů až po balení.

Mazana_Ajala__4__mala.jpgZa Ajalou stojí původně nadšenci, kteří se zamilovali do jihoamerických čokolád tak, jak je vyráběli a vyrábějí indiáni. Po dlouhých studiích výroby čokolády, nákupu vybavení a testování ji začali vyrábět. Z původního zájmu se brzy stala hlavní náplň jejich práce. Aktuálně má Ajala v nabídce skoro dvě desítky různých čokolád, horkou čokoládu a lískooříškový krém. Naprostá většina je v BIO kvalitě a v žádné z nich nenajdete mléko ani cukr.

V létě 2016 získala významné ocenění kvality - klasická tmavá čokoláda Ajala se umístila na druhém místě ve své kategorii v evropském kole nejvýznamnější čokoládové soutěže European bean tobar competition. V létě 2018 k tomuto vítězství ještě přidala jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile ve stejné soutěži.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,