Letní soutěž o bio polotovary BIOLINIE

logo_BIOLINIE_male.jpg Vyhrajte polotovary BIOLINIE pro vaše snadné, zdravé a chutné vaření nejen v létě.  

Letní období je časem cestování, výletů a chvílemi strávenými v přírodě. Všem z vás, kteří se ani na těchto místech nechcete vzdát zdravého vaření, představujeme české bio polotovary BIOLINIE.

Portál Bio-info pro vás ve spolupráci se společností PRO-BIO připravil letní soutěž na téma „bio polotovary BIOLINIE“.

Originální receptury těchto směsí byly vyvinuty ve společnosti PRO-BIO ve Starém Městě pod Sněžníkem, tak aby splňovaly požadavky na chutný, zdravý a snadno připravitelný pokrm. Všechny použité suroviny byly vybírány pouze z ekologicky kontrolovaného zemědělství.

polotovary_Biolinie_445.jpg„Polotovary BIOLINIE nabízejí širokou škálu pokrmů, v jejichž recepturách jsme využili netradiční plodiny jako pohanka, špalda či jáhly, abychom je právě touto snadnou cestou přiblížili i těm, kteří je běžně v kuchyni ještě nepoužívají,“ říká Barbora Hernychová ze společnosti PRO-BIO. „Z polotovarů BIOLINIE tak rychle připravíte sytý oběd či večeři, stejně tak jako rychlou svačinu nebo odpolední dezert,“ doplňuje Barbora.

biolinie_spaldova_kremova_polevka_1.jpgMezi nabízenými druhy polotovarů naleznete například Špaldovou a Pohankovou polévku, které kromě zmiňovaných plodin obsahují i šetrně usušenou zeleninu, bylinky a koření dodávající hotovému jídlu výraznou chuť.

Přílohu či hlavní pokrm v podobě smažených kuliček nebo placiček lze připravit z Bulguru s červenou čočkou. Ideální kombinace obilniny a luštěniny tak nabízí především vegetariánům a sportovcům plnohodnotnou stravu. Navíc je tento polotovar díky obsahu snadno stravitelné a nenadýmavé červené loupané čočky vhodný i pro malé děti.

Pro všechny milovníky sladkého jsou určeny směsi na přípravu dezertů a moučníků. „Mezi nejoblíbenější patří naše loňská novinka Ječné lívance, jejichž základ tvoří  tradičně ječná mouka. Právě ječná mouka dodává těstům výjimečnou vláčnost a konečnému pokrmu jemnost a nadýchanost, což už věděly naše babičky, a tak byla tato mouka na smažení lívanců dříve hojně využívána,“ vysvětluje Robert Langer ze společnosti PRO-BIO.

Kaši pro děti či zapečený moučník přichystáte z polotovaru Pohankový dezert obsahující ochucenou směs pohanky lámanky. Ke snadnému upečení staročeského koláče z loupaného prosa (jáhel) a sušeného ovoce můžete využít směs Jahelník. Obsahuje základní suroviny v požadovaném poměru a pak už je jen na vás, čím ho na závěr dochutíte, my doporučujeme kysanou smetanu, javorový sirup a čerstvé ovoce.

biolinie_jecne_livance_1.jpgPokud se v létě chystáte na pečení vlastního domácího chleba, usnadní vám to již namíchané směsi mouky a semínek  - Slunečnicový chléb a Dýňový chléb. Připravíte ho jak v domácí pekárně, tak i v klasické troubě či v peci u vás na chalupě.

Ideální pochutinu k letnímu večernímu posezení, k pivu či vínu představují Bramboráčky, které lehce usmažíte z hotové směsi strouhaných brambor. Jak na to vysvětluje Barbora Hernychová: „Použijte kvalitní pánev a při smažení tvořte menší velikosti bramboráčků, budete jich mít více a snadněji se vám budou obracet“.

Vybírejte dle chuti a příležitosti a zpříjemněte si letní vaření s polotovary BIOLINIE. I zdravé a chutné pokrmy v bio kvalitě lze nachystat velmi snadno a rychle. Objednávat můžete přímo na e-shopu.

Soutěž s polotovary BIOLINIE

Pro ty z vás, kdo rádi soutěžíte a chcete ochutnat některý ze zmiňovaných polotovarů BIOLINIE, připravil informační portál Bio-info soutěž. Stačí odpovědět na následující tři otázky - odpovědi najdete snadno v tomto článku. Ze správných odpovědí vylosujeme tři z vás, kteří od společnosti PRO-BIO dostanou hodnotný balíček biopotravin obsahující i některý z polotovarů BIOLINIE. Všichni soutěžící, kteří včas správně odpovědí, pak obdrží kuponek, za který si budou moct vybrat polotovar BIOLINIE přímo u stánku společnosti PRO-BIO na Biojarmarku v pražském Toulcově dvoře. Pražský Biojarmark se letos bude konat 16. a 17. září.  

Otázky:

1.Která z luštěnin je ideální i pro malé děti, jelikož je dobře stravitelná a nenadýmá?

a) soja

b) Červená čočka

c) Fazole

2. Jak se nazývá staročeský koláč vyrobený z loupaného prosa a sušeného ovoce?

a) Jahelník

b) Trdelník

c) Perník

3. Která mouka dodává pečivu jemnost a vláčnost a dříve se běžně používala na přípravu lívanců?

a) Ječná

b) Hrachová

c) Žitná

Odpovědi na otázky zasílejte do 31. 8. 2011 na probio@probio_cz, do předmětu zprávy uveďte „SOUTĚŽ Bio-info“. Nezapomeňte uvést celé vaše jméno a město, ve kterém bydlíte.

Praha_Biojarmark_445.jpgKrásné léto, radostné vaření a úspěšné soutěžení přeje ze Starého Města pod Sněžníkem celý tým společnosti PRO-BIO.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,