Kvalitní lokální potraviny snadno do každé domácnosti

rohlik_cz_logo110.jpg Online supermarket Rohlik.cz chce pro své zákazníky jen to nejlepší, a proto od dnešního dne vyhlašuje kampaň „Za lepší jídlo“.   

Jejím cílem je nabídnout ty nejkvalitnější lokální produkty a zároveň podpořit české farmáře, pěstitele a výrobce, kterým usnadní cestu ke spotřebitelům. Prostřednictvím své nové nabídky českých výrobků, kterou sestavil spolu se „zlatými českými ručičkami,“ tak zároveň představí příběhy malých farmářů a dodavatelů, kteří za nimi stojí.  

„Nad rámec naší standardní nabídky zařazujeme pravidelně i prémiové produkty, které jsou u našich zákazníků vždy velmi oblíbené. Nyní jsme na to chtěli navázat systematičtěji v naší nové dlouhodobé kampani „Za lepší jídlo“. Není jen o kvalitních produktech, ale také jedinečných příbězích farmářů a lokálních dodavatelů, kterým se snažíme zajistit dostatečný odbyt, aby se mohli věnovat produkci v co nejvyšší kvalitě,“ říká zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr.

Milovníci kvalitních českých potravin tak již nemusí obíhat farmářské trhy, výrobky od českých farmářů a pěstitelů jim Rohlik.cz přinese až domů. K dostání budou i výběrové potraviny od malovýrobců, kteří vyprodukují třeba jen desítky kusů denně a do klasických kamenných obchodů a supermarketů by se neměli šanci dostat.

„Spolupráce s Rohlíkem nám umožňuje dostat se na talíř i těm, kteří to mají do naší prodejny daleko. Máme s ním zatím nejlepší zkušenosti od vstupu, přes zalistování produktů až po závoz našich výrobků. Je to skvěla příležitost pro malé dodavatele,“ říká například Luděk Navrátil z Meatpointu.

A na jaké potraviny a dodavatele se můžete těšit?

Mikrofarma

Majitelé Mikrofarmy maso sami za sucha stáří, bourají a zpracovávají bez použití konzervantů a glutamátů, prostě jen z čerstvých, jednoduchých surovin. Mají bláznivá hesla, jako například: „Mrazák jsme nikdy neměli, nemáme a mít nebudeme!“

Paštikárna Němčičky

Znáte někoho, kdo vytváří 28 druhů paštik, suroviny si pěstuje a sklízí, maso si bourá sám a každou paštiku i ochutná? Tak to je Jirka Fridrich. Jirka má bylinnou zahrádku, políčko s cibulí a česnekem a neuvěřitelnou chuť do práce. U každé paštiky doslova sám zavře víčko!

Marmeláda s příběhem

Na džemech Hanky Šindlerové si pochutnávají nejen její děti ale i hosté vyhlášených pražských hotelů Four Seasons nebo Alcron, kam si je objednává michelinský šéfkuchař Roman Paulus. Celý výrobní proces je poctivá ruční práce, a to i včetně vlastnoručního popisu na skle.

Nemléko

Amélie a David si zpříjemňovali společná rána podomácku vyrobeným rostlinným mlékem z mandlí. Pak je ale napadlo, že by mohlo chutnat i dalším lidem – a měli pravdu. Nemléko je vhodné pro lidi, kteří běžné mléko nemohou, nechtějí nebo je láká zkusit něco nového.

Vitaminátor

Tomáš Soška se drží svého hesla „Tradiční české ovoce na český stůl“. Jeho VITAMINÁTOR je průkopníkem pasterovaných lisovaných šťáv v České republice. Osobně ručí za každý litr moštu, který opustí jeho moštárnu. Jeho největší odměnou je pak to, když vidí, jak jeho mošty chutnají zákazníkům.

Kozí farma Pěnčín

Kozí farmu Pěnčín založil pan Josef s manželkou před 20 lety, kdy přivezli první tři kozy v osobním autě. Dnes na farmě chovají stádo 1 000 koz a 500 dojných ovcí a vyrábí široký sortiment sýrů, mléčných zakysaných výrobků, tvarohových pomazánek a jogurtů.

Kromě těchto dodavatelů se kampaně „Za lepší jídlo“ s Rohlik.cz účastní: Michal Kosek – Meatpoint, Ing. Zbyněk Pípal – Ecoproduct, Michaela Dubová – Statek Horní Dvorce a Paul Day – The Real Meat Society.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Dáváte při nákupu kávy a čokolády přednost fair trade výrobkům?
Kupuji jen fair trade. 62%
Pokud je v nabídce prodejny, upřednostním. 27%
Občas vyzkouším. 6%
Ne. 3%

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35           1 2
36 3 4 5 6 7 8 9
37 10 11 12 13 14 15 16
38 17 18 19 20 21 22 23
39 24 25 26 27 28 29 30
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,
Roman: druhým rokem dělám právě prevenci ohledně varroa. A to tím že vždy...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Monika: Dobrý den,krásně jste to shrnul,sepsal.Ani nevím kdy jsem prvně vyprala...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,