Kraft snížil odpad o 30 procent, devět továren dosáhlo nulový odpad

kraft_foods_logo_male.gif Díky kombinaci recyklace, výroby energie z odpadů, kompostování a využívání potravinového odpadu na krmení zvířat, snížila společnost Kraft Foods produkci odpadu o více než polovinu proti svému původnímu cíli.  

Americká společnost Kraft plánovala snížit výrobní odpad o 15 procent do roku 2011 ve srovnání s rokem 2005. Doposud společnost snížila svůj odpad o 30 procent, recykluje nebo využívá 90 procent svého odpadu a má devět zařízení, které na skládku neposílají nic.

Pět z nich jsou výrobní továrny v USA, jedno je americké distribuční centrum, tři jsou továrny v Kanadě. Kraft také tvrdí, že většina jeho továren v Evropě také v zásadě neprodukuje výrobní odpad.

 Některé továrny, které v nedávné době dosáhly nulového odpadu, to dokázali díky tomu, že našli nové využití pro odpadky. Například pekárna ve Fairlawn v New Jersey dosáhla nulový odpad v únoru tím, že recyklovatelný odpad sbírá a dále využívá a nerecyklovatelný posílá do generátoru na výrobu energie. Továrna New Ulm v Minnesotě zase nedávno získala partnera, který transportuje odpad do lokální elektrárny.

Továrny po celém světě našli různé možnosti jak snižovat množství odpadů, které produkují nebo posílají na skládky.Továrna Kraftu v Port Melbourne v Austrálii eliminovala více než 125 tun odpadu z plnění a štítkování mezi lety 2008 a 2009 tím, že zefektínila výrobu arašídového másla. Továrna Tang v Číně si uvědomila, že namísto odesílání cukru, který nevyhovuje receptuře zpět dodavateli, ho může použít v jiném závodě Kraft, která vyrábí bonbóny Halls. A zpět v USA, továrna Allentown v Pensylvánii posílá 2,5 tisíce tun slupek z hořčičných zrnek ke krmení zvířat, namísto na skládku.

 Dvě továrny v New Yorku dokonce vlastní odpad využívají k výrobě energie a tepla Syrovátku, která zůstane z výroby sýra, přemění na bioplyn. Ten je následně využíván v bojleru na tvorbu tepla, které představuje si 30 procent z celkové potřeby energie v továrnách.

Zdroj: Greenbiz.com

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31       1 2 3 4
32 5 6 7 8 9 10 11
33 12 13 14 15 16 17 18
34 19 20 21 22 23 24 25
35 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,