Konference představí koncept jídla z blízka jako motor regionální ekonomiky

jidlo_z_blizka_logo_colour_short_konference_250_1.jpg 10. dubna proběhne v Brně odborná konference na téma „jídlo z blízka“.  

Konference „Jídlo z blízka pro jižní Moravu“ má za cíl vzdělat účastníky v problematice významu regionálních potravin a využívání místní produkce obecně i speciálně v gastronomii. Konference se také zaměří na možné využití gastronomie jako nástroje budování udržitelného cestovního ruchu v Jihomoravském kraji a Brně.   

Konference představí odborné veřejnosti příklady z domácí i zahraniční praxe v oblasti využití místních gastronomických tradic a regionálních produktů k rozvoji udržitelných forem stravování, gastronomie a cestovního ruchu.

jidlo_z_blizka_pozavnka_konference.jpgVýznamní čeští i zahraniční experti se podělí o poznatky v oblasti zapojování gurmánských tradic a dědictví do řízení turistických destinací, výhod „jídla z blízka“ pro místní ekonomiku a podnikatele, kultury jídla a další témata. Účastníci budou mít možnost diskutovat s odborníky v oboru o výhodách a výzvách, spojených s uplatňováním produktů od místních producentů v gastronomii a veřejném stravování v Jihomoravském kraji a městě Brně.

Konference je určena odborné veřejnosti z řad podnikatelů v oboru obchodu a cestovního ruchu, gastronomie a veřejného stravování, zemědělství a výroby potravin, politiků, úředníků místní a regionální správy a akademické obce.

Během dne budou mít účastníci konference možnost ochutnat občerstvení a oběd z regionálních potravin, připravených dle zásad Slow Food a zhlédnout prezentaci regionálních potravin s ochutnávkou. Více informací a registrační formulář najdou zájemci na stránce www.jidlozblizka.cz. Až do 7. března je pro všechny přihlášené vstupné zvýhodněno .

Organizátorem konference je sdružení Slow Food Brno, člen mezinárodního hnutí Slow Food. Posláním Slow Food Brno je pomáhat lidem v Brně učit se vážit si kultury jídla, a chránit a vychutnávat tradiční regionální pokrmy a produkty místních zemědělců, vyráběné řemeslným způsobem. „Chceme místním podnikatelům a politikům ukázat, že využití produktů od regionálních zemědělců v gastronomii přináší mnoho výhod pro všechny zúčastněné strany“, říká Tomáš Václavík, předseda sdružení Slow Food Brno.

Konference „Jídlo z blízka pro jižní Moravu“ předchází 2. ročníku gastronomických slavností „Jídlo z blízka 2012“. Záštitu konferenci poskytl hejtman Jihomoravského kraje pan Michal Hašek. Konference se koná za finanční pomoci Jihomoravského kraje. Na organizaci konference se kromě Slow Food Brno podílí také DRING Consulting. Komerčním partnerem konference je společnost Sonnentor, Tradice Bílých Karpat a Lunchtime.cz.

Základní informace o konferenci:

Termín: úterý 10. dubna 2012 od 9 do 16 hodin
Místo: Školicí centrum Krajského úřadu Jihomoravského kraje, Cejl 73, Brno
Registrace: www.jidlozblizka.cz. Do 7.března za zvýhodněné vstupné. 

jidlo_z_blizka_pozavnka_konference.jpg jidlo_z_blizka_pozavnka_konference.jpg (502,93 KB)

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27     1 2 3 4 5
28 6 7 8 9 10 11 12
29 13 14 15 16 17 18 19
30 20 21 22 23 24 25 26
31 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,