Kitl představil Okurkový Syrob v Bio kvalitě, první v ČR

Kitl_Okurkovy120.jpg Okurkový sirup, první v Bio kvalitě na českém trhu, vyvinula jablonecká společnost Kitl. V prodeji je od 1. června. Sirup je určený jak pro domácí použití, tak do gastronomických provozů. Skvěle se hodí k výrobě osvěžujících limonád a ochucení alkoholických i nealkoholických koktejlů.  

Okurková Bio limonáda je novinka, již si pro letošek připravila společnost Kitl. Jablonecký výrobce sirupů, který si zakládá na kvalitě a poctivém složení svých výrobků, vyvíjel nový nápoj více než rok. „Okurka nám dala zabrat,“ přiznává jednatel firmy Kitl Jan Vokurka. „Zkusíte-li vyrobit okurkový sirup doma, bude mít skvělou chuť i krásnou barvu. Bohužel jenom pár dní. Pak během chvilky ztratí obojí a stane se nepitelným,“ popisuje. Možná i proto okurkový sirup v českých kuchyních nezdomácněl podobně jako třeba malinový. Přestože jeho chuť je skvělá a hotový nápoj velmi osvěžující.

Kitl_syrob_okurka_bio.jpgA i proto trvalo vývojářům v Kitlovi dlouhé měsíce, než vyvinuli recepturu, která zachovává přírodní ráz i chuť nápoje a vyhýbá se umělým náhražkám a barvivům. „Jsem puntičkář a všechny naše produkty mám obrovské nároky. Raději si rok počkám a budu to zkoušet znovu a znovu, nežli se vzdám a smířím s umělými aditivy,“ popisuje důvody dlouhého vývoje Jan Vokurka. S výsledkem je více než spokojen. Okurkový Syrob je v Bio kvalitě, doslazený kvalitním třtinovým cukrem.

Podle Vokurky je Kitl Syrob Okurkový Bio určený jak pro domácí použití, tak třeba do restaurací a barů. „Jeho využití je velmi široké. Od osvěžující limonády s ledem a lístkem máty, až po alkoholické koktejly či lahodnou domácí zmrzlinu,“ uvádí Jan Vokurka s tím, že vybrané recepty jsou jako vždy i na samotné etiketě.

Nový Syrob je k dostání od 1. června ve vybraných prodejnách zdravé výživy, restauracích, v jablonecké podnikové prodejně Kitl i na eshopu www.kitl.cz

Společnost Kitl sídlí v Jablonci nad Nisou. Během deseti let své existence uvedla na český trh řady medicinálních sirupů, vín i medoviny. Zpracovává ty nejkvalitnější suroviny a snaží se o co nejzdravější složení svých výrobků.  Do vybraných sirupů pěstuje a zpracovává byliny v BIO kvalitě. 

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27     1 2 3 4 5
28 6 7 8 9 10 11 12
29 13 14 15 16 17 18 19
30 20 21 22 23 24 25 26
31 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,