Kakaové boby poputují do HERUFEK Chocolate z Belize po moři plachetnicí

Herufek_coko.jpg Čokoládová manufaktura z jihomoravského Čejče – HERUFEK Chocolate se zapojila do mezinárodního projektu.   

Malá čokoládová manufaktura z jihomoravského Čejče – HERUFEK Chocolate – je součástí unikátního projektu tří evropských čokoládoven, které spojily síly a společně s přepravní společností Timbercoast přepraví přes 5 tun kakaových bobů ze středoamerického státu Belize do Evropy na plachetnici Avontuur. HERUFEK Chocolate společně s Choco Del Sol a Zotter Schokoladenmanufaktur přepraví kakaové boby cestou, která nezatěžuje životní prostředí a je jedinou možnou ekologickou alternativou konvenční lodní přepravě, která je jedním z největších znečišťovatelů ovzduší. 

Herufek coko_1.jpgPro hnutí malých řemeslných bean-to-bar čokoládoven po celém světě může být tento alternativní způsob dovozu kakaových bobů budoucností a dalším krokem v distribučním řetězci, který je postaven na tzv. přímém obchodu. Transparentnost nákupu kakaových bobů přímo od farmářů a pěstitelů za férové ceny (často trojnásobek až čtyřnásobek ceny kakaových bobů na burze) má za cíl zachování pěstování kakaa v nejvyšší kvalitě v těchto oblastech. Dalším efektem je zabránění odlesnění původních pralesů pro pěstování jiných monokulturních plodin anebo odsun obyvatelstva z těchto částí kvůli nedostatku práce a nemožnosti se uživit. Původní obyvatelé regionu Toledu v Belize jsou potomci mayských kmenů, pro něž je kakao stále posvátná plodina, vždyť dříve to bylo platidlo nebo také pokrm bohů…

Cesta kakaového bobu z Belize do Evropy (kam připluje v červenci) startuje 31.3.2019 vyplutím z přístavu v Belize city a předpokládaný návrat Avontuur do Hamburku je začátkem července. Celé putování za kakaovým bobem, přes návštěvu farmářů až po nalodění jutových pytlů s kakaem lze sledovat také na instagramu „herufekchocolate“ od 11.3.

Herufek_coko1.jpgHERUFEK Chocolate je rodinná manufaktura v Čejči na Hodonínsku a specializuje se na výrobu single origin čokolád přímo z kakaového bobu a dalších výrobků z vlastně vyrobené čokolády – čokoládových lanýžů nebo čokoládových dezertů. Nabízí nejširší nabídku single origin hořkých čokolád na českém trhu (7 různých single oring čokolád), vše v bio kvalitě. Čokoládovnu vedou manželé Jitka (toho času na mateřské dovolené) a Michal Herůfkovi a postupnými kroky se snaží vzdělávat českou veřejnost, že pravá čokoláda má v sobě více chutí než červené víno… Se svými čokoládami byli oceněni medailemi na mezinárodní soutěži Academy of Chocolate, která je neprestižnější čokoládovou soutěží na světě. Nejen vyrábět nejlepší čokoládu na světě, ale hlavně se zasadit o udržitelnější a transparentnější způsob pěstování kakaa a následnou práci s kakaovými boby, to je mise čokoládovny, která vznikla touhou věci dělat po svém a nekonvenčním způsobem.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?
Ano 90%
Ne 9%
V rámci městského/obecního systému sběru 0%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft březen rgt
Po Út St Čt So Ne
9         1 2 3
10 4 5 6 7 8 9 10
11 11 12 13 14 15 16 17
12 18 19 20 21 22 23 24
13 25 26 27 28 29 30 31
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,