Jon Bon Jovi otevřel restauraci, zaplatíte, co můžete

Jon_Bon_Jovis_Soul_Kitche_110.jpg Rocková hvězda Jon Bon Jovi otevřel novou restauraci, nabízející zdravé biopotraviny s cílem poskytnout rodinám s nízkými příjmy alternativu k levnému jídla z fast food restaurantů.  

Jon Bon Jovi a jeho restaurace s názvem Soul Kitchen v americkém státě New Jersey doufá, že nabídne lidem žijícím na pokraji chudoby alternativu k levným a nezdravým pokrmům z restaurací rychlého občerstvení.  

Restaurace byla otevřena v bývalé garáži ve městě Red Bank, New Jersey, poblíž zpěvákova rodného města Sayreville. Poté, co jeho „komunitní kuchyně“ nabízela jídlo po dva roky z různých míst, našla stálé místo v bývalé garáži.

soul_kitchen_445_1.jpgU žádného pokrmu nenajdete cenu. Zákazníci jsou vybízeni, aby zaplatili, co si mohou dovolit. Pokud nemají peníze, mohou si jídlo v restauraci odpracovat. Nejedná se však o žádné „vývařovnu pro chudé“. Stálé menu bistra nabízí například salát z červené řepy,  vepřová žebírka s jablečným chutney nebo domácí mrkvový dort s citronovo-sýrovou polevou. Všechny suroviny jsou „bio a zdravé“, řekl Bon Jovi na tiskové konferenci u příležitosti otevření. Bon Jovi se ale nepostaví do kuchyně: „Jsem expert na mytí nádobí, vařit neumím vůbec.“

soul_kitchen_445.jpg„V době, kdy jedna z pěti amerických domácností žije na nebo pod úrovní chudoby a v době, kdy každý šestý Američan nemá jistotu, že dnes bude něco jíst, otevíráme restauraci, jejíž pravý čas právě přišel,“ řekl Bon Jovi. „Je to místo založené a postavené na a pro místní komunitu.“  

Foto: John W Ferguson/Getty Images

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,