Farmářské tržiště Náplavka zahajuje osmou sezónu

Petra2110.jpg Sobotní nákup na náplavce se stal již tradicí nejen tisíců Pražanů, ale i těch, kteří přijíždějí z větší dálky. Tuto sezónu se navíc můžete těšit na větší počet tematických akcí, zviditelňujících české plodiny a producenty.  

Každou sobotu počínaje 4. únorem budete moci od 8 do 14 hodin svým nákupem podporovat české zemědělce a výrobce na příjemné pražské náplavce Rašínova nábřeží. S přihlédnutím k aktuálnímu počasí bude k dostání nejen česká zelenina – i nakládaná, ovoce či drůbeží, hovězí a vepřové maso, ale i uzeniny, sýry, jogurty, mléko, pečivo, koláče, záviny, čerstvé šťávy a skvělé občerstvení – horký vývar do kelímku, grilované ryby, těstoviny, vydatné polévky nebo pikantní uzeniny. 

Farmářské tržiště má tu jedinečnou možnost dávat šanci malým start-upům, jakými v minulosti byly snídaňové kaše, drobní pekaři, foodtrucky s burgery, bylinkové sirupy nebo zmíněné vývary do kelímků. Těšíme se na to, co přinese rok 2017.

Stejně jako v předchozích letech ani letos na náplavce nebudou chybět v režii spolku Archetyp, z. s. vámi oblíbené akce Růžový máj – degustační festival růžových vín a klaretů (13. 5.), Pivo na Náplavce – degustační festival malých a mini českých pivovarů (16.–17. 6.) a Svatomartinské slavnosti a pečená husa (tentokrát opravdu na Martina 11. 11.). Tuto sezónu však přidáme i oslavu Velikonoc (15. 4.), slavnosti Jarních bylinek (22. 4.), milovníky jahod jistě potěšíme Jahodobraním (24. 6.). V září společně oslavíme podzimní Bylinky, koření a čaje (9. 9) a Podzimní den českého medu (30. 9.), a v říjnu vám nabídneme Jablečné slavnosti a festival cideru (7. 10.) a Slavnost dýní a dušiček (28. 10.).

pivni_festival.jpgTradičním zahájením FT Náplavka 4. února 2017 bude opékání Kvardových špekáčků z Plzně, k tomu Maškův chléb ze Smržovky, česká plnotučná a kremžská a nirvána je dostavena.  Vše pod taktovkou výtvarníka Petra Friedla, který přítomným návštěvníkům bude špekáčky umělecky nařezávat na oheň, tzv. „Wurst Kunst“. Opékací klacky a oheň, stejně tak náplavkový couvert poskytuje ctěných hostům pořadatel.

Děkujeme všem návštěvníkům za podporu a těšíme se, že osmá sezóna bude pro tržiště Náplavka jednou z nejúspěšnějších hlavně díky vám.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Chystáte se letos zapojit do bedýnkových systémů a brát produkty přímo z farmy?

 Kalendář akcí

lft 2017 rgt
lft duben rgt
Po Út St Čt So Ne
13           1 2
14 3 4 5 6 7 8 9
15 10 11 12 13 14 15 16
16 17 18 19 20 21 22 23
17 24 25 26 27 28 29 30
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,
marie: Mám k tomuto dotaz:jsem na biofarmě v horách,v zimě krmeny krávy pouze...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,
jana: Pokud tam není napsáno co ta značka znamená, dá se to dohledat na webu....
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Lenka: Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vyplnění mého dotazníku k...
Jak vybíráte zdravou výživu a bioprodukty,
Lenka: Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vyplnění mého dotazníku k...
Jak vybíráte zdravou výživu a bioprodukty,
Eurona: Dobrý den, obracím se na vás s dotazem v čem perete oblečení? já...
Biotrička s potiskem živočichů,
Eurona: Ty jo oblečení vyrobené z plísně? Tak to slyším poprvé, ale je to...
AMWA Organic přináší kolekci bio froté do koupelny,
Eurona: Super ekologické výrobky jsou na Eurona by Cerny. Mám tam osvědčených...
British Journal of Nutrition: Prokázány jasné rozdíly mezi konvenční a bio produkcí mléka a masa,