Farmářské tržiště Náplavka oslaví devátou sezónu tradičním opékáním špekáčků!

FT_N__PLAVKA__3_110.jpg Spolek Archetyp vás zve na otevření deváté sezóny farmářského tržiště Náplavka v sobotu 3. února 2018 (8 – 14 hodin).  

Farmářské tržiště Náplavka se stalo za osm let skvělou a pravidelnou možností pro české farmáře jak férově prodat svou úrodu bez prostředníků, přímo do rukou spotřebitele. „Na tržišti se snažím být pravidelně, ne úplně brzy ráno, ale tak kolem deváté hodiny. Bedlivě sleduji okolní cvrkot a snažím se odhadnout, jak to ti lidé vlastně mají. Všímám si, že pro návštěvníky je sobota tradicí sobotních ranních káv, drštkových polévek, francouzských palačinek nebo svařených vín a samozřejmě i smysluplného nákupu autentických potravin od českých sedláků.“ říká Jiří Sedláček, předseda spolku Archetyp, který trhy již devátou sezonu provozuje.

FT_N__PLAVKA__5_.jpg„Sobota je takový malý svátek, příjemné zakončení pracovního dne. Víkend se pro mnohé zase stal svátečním už tím, že si koupí něco trochu výjimečného (třeba kachnu, husu nebo pěkný kus hovězího z farmy) na nedělní oběd, který stráví se svou rodinnou či jinými blízkými. Tohle se myslím dobře daří.“, dodává Sedláček.

I tuto sezónu bude spolek Archetyp podporovat malé české zemědělce, rodinné farmy a bude i nadále hledat nové originální foodkoncepty pro tržiště na krásném místě u Vltavy. 

„Na zahájení 3. února 2018 budeme tradičně opékat špekáčky na ohni z jednoho plzeňského řemeslného uzenářství. Mezi 10:00 a 13:00 si mohou zákazníci zakoupit kvalitní špekáček s vysokým obsahem masa, samozřejmě s dobrým chlebem a hořčicí a sami si ho mohou na otevřeném ohni opéct. Je třeba říci, že zdarma každému milovníku špekáčků tyto nařeže umělecký mistr špekáčkového řezu výtvarník Petr Friedl, jehož projekt „Wurst Kunst“ se na Náplavce stal tradicí.“, říká Šárka Sedláčková, která ve spolku dohlíží zejména na kvalitu a původ prodávaných potravin. Opékací klacky a oheň, stejně tak náplavkový couvert poskytuje ctěných hostům pořadatel.

FT_N__PLAVKA__6_.jpgFarmářské tržiště Náplavka se letos, jako v letech předchozích koná každou sobotu od 8:00 do 14:00. V průběhu sezóny můžete také na Náplavce 19. 5. navštívit 7. ročník degustačního festivalu růžových vín a klaretů „Růžový máj 2018“, 15. – 16. 6. zajít na 8. ročník degustačního festivalu malých a mini českých pivovarů „Pivo na Náplavce 2018“ a 11. 11. na 9. ročník slavnosti mladých vín a husí gastronomie „Svatomartinské slavnosti a pečená husa 2018“.   

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,