Dobrý rok pro „Chléb & víno“

chleb_a_vino_logo.jpg Od 27. dubna 2013 prezentuje Dolnorakouská zemská výstava „Chléb a víno“ v regionu Weinviertel 8 000 let fascinující kulturní historie.   

Výstavy „Chléb“ v Asparn an der Zaya a „Víno“ v Poysdorfu přilákaly až dosud 200.000 návštěvníků.

„Weinviertel nyní sklízí plody toho, co při přípravách zasel“, raduje se zemský hejtman Dr. Erwin Pröll. „Každý druhý host Dolnorakouské zemské výstavy navštíví předváděcí pekárnu na volném prostranství prehistorického muzea Dolního Rakouska v Asparn an der Zaya a vinařům se podařilo díky novému vinnému trhu v Poysdorfu zvýšit svůj obrat o 50 procent. Weinviertelská karta s bonusem „Bonuscard“ zaznamenala již obrat milion eur. Kancelář turistického ruchu pro Weinviertel se těší z více než 3 000 skupinových rezervací od provádění uličkami s vinnými sklípky  až po jízdy traktorem. A v neposlední řadě také díky Zemské výstavě je Mistelbach vedle Bludenze jediný okres v celém Rakousku, ve kterém nezaměstnanost klesla o 2,9 procent“, říká hejtman Pröll.

Das_Brotgericht.jpg„Zvláště nás těší, že všechny kulturní akce pořádané u příležitosti výstavy ‚Chléb & víno‘ jsou tak dobře přijímány“ doplňuje Kurt Farasin, jednatel Dolnorakouských zemských výstav. „Z 200 000 hostů jich dobrých 80 000 navštívilo komentované prohlídky s průvodcem. 4 000 návštěvníků se zúčastnilo našich interaktivních programů v laboratoři chleba a v požitkové dílně. To nás utvrzuje v naší strategii, že je třeba koncipovat výstavy jako individuální zážitek při hledání vlastního přístupu ke chlebu a vínu. Také další akce v regionu, od tradiční okresní vinařské slavnosti až po dnešní inovovaný svátek divočiny a hroznů (Wilden Trauben Fest) se těší u hostů zemské výstavy velké oblibě“, říká pan Farasin.

chleb_a_vino.jpgJeště do 3. listopadu 2013 se můžeme zakrojit do křupavé historie chleba v prehistorickém muzeu Dolního Rakouska v Asparn an der Zaya a nechat si nalít vše zajímavé kolem vinného moku na výstavní ploše v Poysdorfu  A se svými termálními lázněmi v Laa, regionálním muzeem v Mikulově, střediskem muzeí MZM (Museumszentrum) v Mistelbachu, skanzenem v Niedersulz a zámkem ve Wolkersdorfu doplní našich pět partnerů bohatý kulturní program.

Abyste se dozvěděli o Dolnorakouské zemské výstavě 2013 (Niederösterreichische Landesausstellung 2013) a o všech akcích v regionu více, staňte se fanouškem na facebooku Facebook nebo navštivte webovou stránku: www.noe-landesaustellung.at.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,