České firmy představí na veletrhu Slow Food 2010 prozatím nejširší nabídku

slow_food1.gif Česká republika bude mít na letošním, již čtvrtém ročníku veletrhu Slow Food v německém Stuttgartu, prozatím nejrozsáhlejší expozici v historii. Stala se partnerskou zemí veletrhu a v její expozice bude prezentováno 13 regionálních českých a moravských výrobců produktů slow food a rovněž službami, které charakteru hnutí odpovídají. Letošní účast našich vystavovatelů je podpořena Ministerstvem zemědělství ČR a agenturou CzechTourism .  

O veletrh, který se letos koná ve dnech 15. – 18. dubna, byl mezi vystavovateli velký zájem a zúčastní se jej více než 500 firem především z Německa, Itálie a dalších, hlavně evropských zemí. Loňská návštěvnost překonala během čtyřdenního konání akce 15 000 osob a v letošním roce organizátoři odhadují účast přibližně 25 000 návštěvníků včetně odborné veřejnosti.

Trojici vystavovatelů z loňského roku, CROY Concept, s.r.o., Ceria, s.r.o. a Danuška Štefanová – pekařství rozšiřují v tomto roce společnosti Begokon CZ, s.r.o., Siska, s.r.o., Kozí farma Licibořice, Léčebné lázně Bohdaneč, a.s., První hořická, s.r.o., Pavel Janoš, Aquamat CZ, s.r.o., KALMA k.s., Masoeko, s.r.o. a některé menší pivovary. Česká expozice mj. představí především pekárenské a cukrárenské výrobky, kozí sýry a další kozí produkty, uzenářské výrobky, chlazené rostlinné potraviny, vína moravské provenience a česká piva. Novinkou bude i nabídka lázeňských služeb.

„Organizátoři nabídli našim firmám zajímavé podmínky pro účast v expozici a po loňské, velmi úspěšné premiéře, udělili České republice statut partnerské země, což je nejen ocenění, ale i snahou a gestem jak umožnit prezentaci výrobcům ze země, která v minulém roce svými výrobky širokou i odbornou veřejnost zaujala,“ říká Ing. Petr Mamula, předseda české pobočky mezinárodní sdružení Slow Food. „Účast na veletrhu tohoto druhu je pro naše výrobce cennou konfrontací s konkurencí a příležitosti si ověřit, jak mohou na stále rozšiřujícím se trhu slow food uspět,“ dodává Petr Mamula.

Zástupci veletrhu počítají, že rozšířená česká expozice bude podnětem i pro řadu další zemí a organizací ze střední a východní Evropy k rozhodování o účasti na některém z dalších ročníků.

Filozofii Slow Food prezentují tři slova: 'Dobrý, čistý a fair.' Tedy to, co jíme a pijeme by mělo být ze surovin dobré kvality, vyrobeno čistě, bez přidaných látek a zároveň by zemědělec i zpracovatel měl za svůj produkt obdržet férovou cenu. Nad tím vším stojí požadavek na 'udržitelnost' vyžadující ještě více než 'eko' nebo 'bio'. Tedy důsledně dbát na to, aby i budoucím generacím zůstalo přirozené životní prostředí se všemi zdroji pro zdravou, chutnou stravu.

Hnutí Slow Food vzniklo v České republice v r. 2000. Klade si za úkol respektovat hlavní záměry mezinárodního hnutí Slow Food především v oblasti podpory a prosazování konzumace domácích potravinářských produktů. Prostřednictvím přednáškové činnosti seznamuje veřejnost s historií české i mezinárodní gastronomie. Organizuje odborné semináře, účast na domácích i zahraničních výstavách a veletrzích, degustace a další osvětovou činnost. Hnutí Slow Food Česká republika vyhlásilo, poprvé ve své historii, Výroční ceny Slow Food Prague pro rok 2009.

Další informace naleznete na www.slowfood.cz.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,