České bezlepkové biopotraviny se představí na světovém veletrhu Biofach

pohanka120.jpg Na kvalitu bezlepkových potravin klade trh přísné požadavky. Společnost Probio je jedním z mála českých výrobců splňujících laboratorní kritéria, která platí v zemích s přísnějšími bezlepkovými normami, jako např. USA nebo Kanada.  

Za svůj úspěch vděčí unikátnímu bezlepkovému biomlýnu, jedinému svého druhu ve střední Evropě, a také vlastní laboratoří, které provozuje přímo v místě výroby. Probio bude od 12. února 2020 zastupovat české bezlepkové potraviny a ekologické zemědělství na světovém veletrhu Biofach v německém Norimberku.

„Aby mohla být na českém trhu potravina označena za bezlepkovou, nesmí množství lepku v ní překročit 20mg na kilogram suroviny. Přibývá však lidí, pro které není ze zdravotních důvodu ani toto množství akceptovatelné,“ vysvětluje zakladatel firmy a ekologický zemědělec Martin Hutař. „Aby i oni měli možnost nakupovat mouky a další suroviny, snížili jsme díky moderním technologiím množství lepku v části našich výrobků pod 5mg/kg,“ dodává. Toto množství odpovídá například méně než 5 zrnkům pšenice v kilogramovém balení čočky. Probio je jedním z mála českých výrobců schopných ho garantovat, navíc v bio kvalitě. Vyrábí široký sortiment produktů, jako například kroupy, mouky, čirok či luskovin, z nichž většina je vypěstována v ČR nebo v EU.

pohanka2_.jpg„Tento úspěch vítají zejména zákazníci s vysokou citlivostí na lepek a otevírá nám možnosti expanze na nové trhy,“ vysvětluje Martin Hutař. Zájem o kombinace bezlepkového složení a ekologického původu surovin na světovém i českém trhu poslední roky výrazně roste.

Biofach, který se koná 12. až 15. února na výstavišti v Norimberku, je největším veletrhem bio potravin na světě. Propojuje odborníky ze světa obchodu, zemědělství a zdravého životního stylu. K vidění a ochutnání jsou biopotraviny ze všech koutů světa, široká nabídka od čerstvých po mražené potraviny, mléčné i masné výrobky, pekařské výrobky, nápoje a produkty zdravé výživy. V roce 2020 představí své novinky z bio branže přes 3 500 vystavovatelů ze 100 zemí, což je rekordní počet v historii veletrhu.

Českou expozici zaštiťuje Ministerstvo zemědělství a letos na ní představí 17 výrobců potravin a drogerie. Součástí veletrhu je doprovodný program v podobě kongresu, zážitkových degustací a kulturního programu.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft duben rgt
Po Út St Čt So Ne
14     1 2 3 4 5
15 6 7 8 9 10 11 12
16 13 14 15 16 17 18 19
17 20 21 22 23 24 25 26
18 27 28 29 30      
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Kuba: lehátko [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url] https://www.seznam.cz/...
Lidl již prodal 10 milionů porcí fair trade kávy,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,