Cerven 2010: Pavel Maurer

pavel_maurer_5.jpg Milovník dobrého jidla, vydavatel publikace Maurerův výběr Grand Restaurant.  

Otázky pro bio osobnost měsíce

Co děláte? Jak byste charakterizoval Vaše podnikání?

Maurerův výběr Grand Restaurant (průvodce po nejlepších a nejzajímavějších restauracích v ČR. Prague Food Festival. Osvěta v oblasti gastronomie.

Můžete krátce uvést jak jste se stal tím, čím jste teď, včetně toho proč a kdy jste začal „žít bio“?

15 let se věnuji gastronomii, vydavatelské a publikační činnosti v této sféře. Biopotravinami se nevědomky zabývám od svého dětství, kde jsem vyrůstal na obrovské zahradě své moravské babičky Aničky.

Můžete popsat Váš typický den?

Návštěva restaurace. 3-5 hodin u počítače. Doprava MHD, chůze pěšky nebo na skútru. Hra a hovor se svými dětmi. Schůzky.

Kdo jsou Vaši zákazníci a odkud jsou?

Osoby, které zajímá gastronomie v mých publikacích, festivalech na www.grand-restaurant.cz

Principy ekologického zemědělství – proč jsou důležité, proč na nich záleží?

Je třeba přežít a neuchemizovat se k smrti.

Co je Váš největší úspěch?

Když se se mnou chtějí moje děti o něčem poradit a zajímá je můj názor. Když mne poslouchají studenti na FAMU (15 let přednáším marketing) a když je doma pohoda a klid.

Jakým směrem plánujete Váš budoucí vývoj? Jaká je Vaše vize?

Nikdy nic neplánuji.

Když byste začínal úplně znovu, co byste změnil?

Nic

Co bylo Vaší nejdůležitější životní lekcí?

Zbabělost kamarádů, když šlo do tuhého.

Kdo nebo co je Vaší největší inspirací?

všechno

Co je klíčem Vašeho úspěchu?

Asi, že mám štěstí dělat, co mne opravdu baví

Co máte nejraději z toho, co děláte?

Nové projekty

Jaká věc nejvíce zlepšila Váš život?

Trocha sportu

Co je nejvíce frustrující na tom, co děláte?

Netolerantnost

Jak podle Vás může být zlepšen trh s biopotravinami?

Cenová politika

Jak můžeme získat více lidí, aby kupovali biopotraviny?

dtto

Co je hlavní výhodou „žít bio“?

Odpovědnost

Supermarkety – dobré či špatné?

Některé se zlepšují. Obecně je to psychologicky špatné, ztráta kontaktů mezi lidmi.

Co je největším ohrožením pro to, co děláte?

Hlupáci

Co je na biopotravinách nejlepší?

To co na nich není vnějškově většinou vidět

Jaké je Vaše oblíbené jídlo?

Červená řepa

Co byste si vzal s sebou na opuštěný ostrov?

nůž

Má zákazník vždy pravdu?

ne

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48             1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
1 30 31          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,