Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi: nabídka trhů Náplavka a Kubáň

pstruh_duhovy_maly.jpg Léto nám pěkně vrcholí, pražské ulice jsou rozpálené a teploty si někdy dělají co chtějí. Jednou padají teplotní rekordy, jindy se zas výrazně ochladí. Nic z toho ale nezastaví farmáře, aby vstali v sobotu brzy ráno, naložili to nejlepší, co mají a vyjeli ku Praze.  

Dosud měli Pražané možnost ochutnat a třeba i poobědvat čerstvé české sladkovodní ryby na farmářském tržišti Kubáň pouze v sobotu. Od 1. srpna budou grilované ryby nejen v sobotu, ale na i v úterý a ve čtvrtek. Připomínáme, že v úterý a ve čtvrtek je otevřeno od 8:00 – 18:00 a v sobotu od 8:00 – 14:00.

Stejnou nabídku budou moci okosit i návštěvníci farmářského tržiště Náplavka, každou sobotu od 9:00 do 16:00. Před vašimi zraky zruční bratři Gruntovi grilují čerstvé úlovky, resp. výlovky horoměřických sádek. Candát, Kapr, Úhoř nebo Tolstolobik s čerstvým chlebem a zakáplý citrónkem je opravdu lehký a velmi chutný oběd. A žhavou novinkou jsou uzení pstruzi!

usa_1.jpgProtože sezóna pokročila, přinášíme Vám zprávy o zaktualizovaném stavu farmářů na Náplavce mezi Výtoní a Palackého náměstím.

Hitparádu popularity vedou jednoznačně nadále sladkovodní živé rybky v kádích a proto Vám od 31. července přinášíme nově grilované čerstvé říční ryby. Můžete se těšit na pochoutky jako candát, pstruh nebo úhoř, a specialitu bez kostí – kapří hranolky!

Uzenářskou sekci na Náplavce jsme také obohatili o dva nováčky – rodinné řeznictví „Jitrnice, jaké svět neviděl“ a chov selátek JK Agro – čerstvé i uzené vepřové. Svá prasátka znají jmény a krmí je vlastním obilím. Uzeninový sortiment příjemně doplňují dobroty a speciality z jižního pomezí Moravy a Slovenska – slaninky, špeky, klobásy, uzené karé a panenky apod.

Výtečné marmelády, sirupy a kuriozitu – meruňkové čatní – nabízí stánek U Dvou koz. Pro milovníky hub a mykology výborná zpráva! Čerstvé i sušené houby, v nabídce jsou například houby portobelo, lišky, hlíva, shi take, hříbky a další.

Mlékárenským stánkům také přibyla konkurence – pozvali jsme na Náplavku ovčí sýry a uzeniny, speciality z Kozí farmy Pěnčín, a v Čechách zatím jediného výrobce zrajících kozích sýrů francouzského typu z Krasolesí.

Pekařský um budou nadále reprezentovat výborné pekárny Držkov a Štefanova z Orlicka, nově se k nim přidává také celozrnná pekárna Dvorník.

www.farmarsketrziste.cz

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft duben rgt
Po Út St Čt So Ne
14     1 2 3 4 5
15 6 7 8 9 10 11 12
16 13 14 15 16 17 18 19
17 20 21 22 23 24 25 26
18 27 28 29 30      
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Kuba: lehátko [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url] https://www.seznam.cz/...
Lidl již prodal 10 milionů porcí fair trade kávy,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,