Čejkovické bylinkové slavnosti uvítaly tisíce návštěvníků

Sonnentor_11_110.jpg První zářijovou neděli uspořádala společnost SONNENTOR, známá také pod názvem Sluneční brána, v moderním areálu na kopci nad historickými Templářskými sklepy „Čejkovické bylinkové slavnosti“ .   

SONNENTOR otevřel své sluneční brány všem zájemcům o zhlédnutí procesu výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes zpracování až po jejich balení. V pořadí již 5. ročník se nesl ve znamení dětí. Počínaje červencem a v průběhu celého roku nabízí čejkovická firma zážitkovou exkurzi do výroby čajů zvanou Bylinkový ráj také těm nejmenším. Bylinkový ráj SONNENTOR navštívilo minulý rok již přes 7 000 milovníků bylinek a koření. Tento rok SONNENTOR nabízí tematické programy na míru také dětem v letních táborech, školám a školkám.

Sonnentor_11_1_445.jpgVšudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a bohatý program pro děti i dospělé, přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti více než 8 000 návštěvníků. Součástí letošního pestrého programu byli kromě nesčetných a bezplatných ochutnávek nejrůznějších směsí čajů a koření, mini biojarmarku, také odborné přednášky počínaje zdravým životním stylem v podání paní Margit, správnou recyklací odpadků, vermikompostováním, diskuze s pěstiteli a mnoho dalších. Na „kávovém“ stánku v rámci kávové show Michala Křižky, byl přední český barista připraven odpovědět na otázky týkající se pěstování, sběru, zpracování a přípravy dobré kávy. Návštěvníci mohli ochutnat novinku SONNENTORU – kávu Single origin pocházející z přímého obchodu firmy s pěstiteli v Nikaragui a zároveň si prohlédnout expozici fotografií z nedávné cesty, která návštěvníky doslova vtáhne na horské kávové plantáže. O další show se postarali místní barmani míchající nealkoholické nápoje za použití čajových biosměsí SONNENTOR. O dobrý pocit v břiše návštěvníků slavností pečoval Rebio - provozovatel vegetariánských biorestaurací v Brně v čele s šéfkuchařem Vlastíkem Kelblem, který se ukázkou přípravy vegetariánských pokrmů přímo na místě postaral o zajímavý zážitek. 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,