Čejkovické bylinkové slavnosti „bez odpadu“, ve znamení blahodárné kurkumy a s novou zahradou sv. Hildegardy

__ejkovicke_slavnosti_2015_2110.jpg První zářijovou a sluníčkem prozářenou neděli proběhly v areálu společnosti SONNENTOR v pořadí již 7. Čejkovické bylinkové slavnosti.   

Prožít den plný radosti přišlo opět mnoho tisíc návštěvníků. Letošní ročník byl provoněn slunečně zbarveným cizokrajným kořením kurkumou a to hned v několika možných variantách - v podobě tří čajových novinek Voňavý, Zlatý a Jemný kurkumový sen, ve formě směsí koření na nesčetných ochutnávkových stanovištích nebo v podobě Kurkuma Latté v prostorách celoročně otevřeného čajového salonu s kavárnou Čas na čaj. Kurkumu jako bezalkoholový šejkr ocenili zejména dospělí návštěvníci a osvěžující domácí kurkumovou zmrzlinu zase ti nejmenší. „Těší nás, že jsme zavčas rozeznali silný celosvětový trend obliby kurkumy“, říká vedoucí obchodního oddělení Václav Dvořák. „Při nedělních slavnostech se tři čajové novinky SONNENTORU Voňavý, Zlatý a Jemný kurkumový sen společně s Kurkumou Latté doslova ztrácely pod rukama. Naše partnerské prodejny SONNENTOR nabízející širokou škálu našich výrobků a většina zdravých výživ již tyto fantastické kurkumové novinky v těchto chvílích nabízí“, dodává Dvořák.

slavnosti_1_16445.jpgVedle celé řady novinek  představil čejkovický SONNENTOR také filozofii nulového odpadu – tzv. zero waste.  Vedoucí Bylinkového ráje SONNENTOR – zážitkové atrakce v čejkovickém areálu - Zdeněk Chocholáček k tomu řekl: “Chceme se vždy chovat společensky a enviromentálně odpovědně a tuto myšlenku také předávat dál. Proto jsme se rozhodli využít právě Čejkovických bylinkových slavností a minimalizací produkovaného odpadu ukázat našim hostům a návštěvníkům směr a to, že to jde. Všechno jídlo a pití bylo podáváno na kompostovatelném nádobí. V areálu se nacházela čtyři velká tzv. odpadová hnízda s přihlížejícím zero waste konzultantem, který dohlížel na správné třídění odpadů. ”Celá myšlenka zero waste spočívá v maximalizaci třídění a recyklování, minimalizaci odpadu a snižování spotřeby. “Tímto krokem jsme chtěli návštěvníkům ukázat, že třídit odpad je přirozené, žádoucí a má smysl”, dodává Chocholáček.

Kurkuma_TEE_9425445.jpgV průběhu pestrého programu se spoustou lákadel pro každého došlo také na tradiční zvyk žehnání bylinek místním panem farářem a slavnostní otevření a svěcení nově zbudované zahrady sv. Hildegardy. Ta nově nabízí naučnou stezku uprostřed záhonů s desítkami bylinek a koření spolu s integrovanými interaktivními hrami včetně bylinkového pexesa pro všechny věkové kategorie. Při kuchařské show pořádané restaurací Rebio hosté zhlédli přípravu vegetariánských pokrmů a mohli se přesvědčit, že i zdravá jídla mohou být chutná. Biojarmak se rok od roku rozrůstá o nové prodejce tradičních a řemeslných výrobků. Nejmenší návštěvníci měli možnost odnést si vlastnoručně vyrobený suvenýr z drátků, pomalovat kámen, opéct si těsto nebo špekáček a užít si spousty dalších aktivit.

Slavnosti_16445.jpgNávštěva SONNENTORU Čejkovickými bylinkovými slavnostmi nekončí. Hosté si mohou po celý rok přijít odpočinout do Bylinkového ráje a seznámit se s bioprodukty. „Zákazníci se začínají již teď ptát po velmi oblíbené Adventní sadě, což je poznávací sada 24 těch nejžádanějších čajů. Je to pro nás znamením, že léto již definitivně končí“ sdělil Dvořák.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,