Brněnské restaurace hledají "dobroty z blízka"

octy.jpg Dvě brněnské restaurace se rozhodly vyjít vstříc stoupajícímu zájmu svých zákazníků o místní produkty. Pro nově otevřené „Koutky delikates z blízka“ hledají dodavatele.  

V poslední době dynamicky roste zájem o kvalitní produkty a kvalitní gastronomii. Stále víc zákazníků hledá delikátní výrobky pocházející z blízka, výrobky z Moravy a Čech. Stýská se nám po původních chutích, které nejsou k mání. Po chutích, které známe z kuchyní našich babiček a maminek, které byly přirozeně bio, aniž by je musel zdobit nějaký certifikát.

Majitelé dvou brněnských gastronomických zařízení se rozhodli propagovat existenci příkladných farmářů a výrobců místních potravin a motivovat ostatní konzumenty k ochutnání. „Chceme dostat vynikající místní produkty mezi lidi“, komentuje svůj počin Lucie Frgalová z restaurantu La Bouchée, jednoho z iniciátorů.

syr.jpgA právě to je cílem prodejního koutku lokálních potravin, který připravují k otevření v brněnské kavárně Falk a restauraci La Bouchée. Aby svůj záměr naplnili, vyhlašují proto do Koutku Delikates kavárny Falk v Brně na Gorkého ulici 12 a restaurace La Bouchée na Údolní 33 konkurz na dodavatele delikates „z blízka“.

Výběrová degustace odbornou porotou proběhne 4.11.2010 V 10 hodin v salonku restaurace La Bouchée za účasti novinářů, odborníků na místní potraviny, a dalších pozvaných hostů.

„Labužnickou restauraci La Bouchée (www.labouchee.cz) a stylovou kavárnu Falk (www.falkcafe.cz) jsme vybrali proto, že se nachází v těsné blízkosti centra Brna a navštěvuje je početná skupina gurmánů a také studentů, včetně zahraničních, od kterých předpokládáme v prvé řadě zájem. Majitelé obou podniků jsou navíc sami nadšeni pro kvalitní produkty z blízka a tak se nabízí možnost výborné místní výrobky nejen prodávat, ale také zakomponovat do menu nabízeného přímo na jídelním lístku“ říká Lucie Frgalová. 

Organizátoři iniciativy Koutek místních delikates hledají výrobky vytvořené z kvalitních surovin s jasným původem, ideálně v regionu Moravy, které se mohou honosit názvem místní delikatesa. Produkty, které jsou nějakým způsobem srdečně provázány s farmářem, vinařem, atd., a které jejich výrobci považují za svoji vizitku nebo které nesou pečeť původní rodinné receptury...

uzeniny.jpgOrganizátoři hledají především výrobky s alespoň měsíční trvanlivostí, například různé jednodruhové i směsné zavařeniny a marmelády, sirupy, paštiky zavařené ve skle, chutney a jinou zpracovanou zeleninu (naloženou, sušenou, zavařenou, pečenou,…), med, oříškové směsi, naložené sýry, koření a bylinky, likéry, pálenky, vína, nealko mošty, šťávy, domácí balené sladkosti, sušenky, oleje, přírodní bujóny a dochucovadla, sušené produkty a další.

„Výrobky, které by výrobci rádi přihlásili do výběrové degustace, by měly mít původní autentický a účelný obal s jednoduchým a decentním designem. Jedinou zásadní podmínkou je, že přihlášený výrobek nesmí být v obalu původně určeném pro jiný produkt (skleničky od jogurtů, atd.). K originálnímu obalu dodáme vlastní jednoduché etikety s logem Koutku Delikates a maximálním množstvím informací o Vašem produktu“, doplňuje Lucie Frgalová.

Další informace pro zájemce:

Lucie Frgalová
Tel: 605 046 751
Mail: LFRGALOVA@seznam_cz
www.falkcafe.cz a www.labouchee.cz

 

 

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,