BIOSLAVNOSTI přesvědčily, že to jde i bez lepku

St__nek_PRO_BIO110.jpg Přes 3 200 návštěvníků zaplnilo v sobotu 12. července areál společnosti PRO-BIO, s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem. Letošní 9. ročník festivalu věnovali organizátoři tématu bezlepkových biopotravin.  

Zakladatel a spolumajitel společnosti PRO-BIO, s.r.o. Ing. Martin Hutař slavnostně pokřtil nový bezlepkový mlýn. Se svým synem i vnukem pak symbolickým přestřižením pásky mlýn otevřeli. „Mlýn jsme budovali více než rok. Je součástí našeho bezlepkového projektu. Loni jsme otevřeli bezlepkovou balírnu a nyní můžeme lidem nabídnout kvalitní bezlepkové potraviny. Náš provoz je v tomto směru zcela unikátní, spojuje v sobě jistotu absence lepku a kvalitu bio,“ řekl Ing. Martin Hutař. Na bezlepkovém stánku poskytovala poradenství a své knihy Mgr. Zuzana Kobíková – autorka bezlepkové kuchařky Vařím s láskou.
Stánky s občerstvením nabídly čerstvé jehněčí speciality z bio masa z ekologické farmy Agrisen společnosti PRO-BIO, s.r.o. Vegetariánské pokrmy připravila brněnská firma Rebio.
V rámci nabízených exkurzí nahlédli návštěvníci do provozů firmy, navštívili ekologickou farmu Agrisen s chovem ovcí v Nové Senince či bio jatka ve Vysokých Žibřidovicích. „Zájem o exkurze je opravdu velký. Přestože jsme poskytli několik termínů během celého dne, brzy se zcela naplnily,“ sdělila Ing. Barbora Hernychová ze společnosti PRO-BIO, s.r.o.
Odpoledne a večer patřily hudebním vystoupením, z nichž největší úspěch sklidila kapela STO ZVÍŘAT.
Další ročník BIOSLAVNOSTÍ se bude konat v sobotu 11. července 2015.

Zakladatel a spolumajitel společnosti PRO-BIO, s.r.o. Ing. Martin Hutař slavnostně pokřtil nový bezlepkový mlýn. Se svým synem i vnukem pak symbolickým přestřižením pásky mlýn otevřeli. „Mlýn jsme budovali více než rok. Je součástí našeho bezlepkového projektu. Loni jsme otevřeli bezlepkovou balírnu a nyní můžeme lidem nabídnout kvalitní bezlepkové potraviny. Náš provoz je v tomto směru zcela unikátní, spojuje v sobě jistotu absence lepku a kvalitu bio,“ řekl Ing. Martin Hutař. 

Na bezlepkovém stánku poskytovala poradenství a své knihy Mgr. Zuzana Kobíková – autorka bezlepkové kuchařky Vařím s láskou.Slavnostn___k__est_bezlepkov__ho_ml__na_foto_V__clav_Hubata.jpg

 

Mgr__Zuzana_Kob__kov___poradenstv___na_bezlepkov__m_st__nku_foto_V__clav_Hubata.jpgStánky s občerstvením nabídly čerstvé jehněčí speciality z bio masa z ekologické farmy Agrisen společnosti PRO-BIO, s.r.o. Vegetariánské pokrmy připravila brněnská firma Rebio.

V rámci nabízených exkurzí nahlédli návštěvníci do provozů firmy, navštívili ekologickou farmu Agrisen s chovem ovcí v Nové Senince či bio jatka ve Vysokých Žibřidovicích. „Zájem o exkurze je opravdu velký. Přestože jsme poskytli několik termínů během celého dne, brzy se zcela naplnily,“ sdělila Ing. Barbora Hernychová ze společnosti PRO-BIO, s.r.o.

Odpoledne a večer patřily hudebním vystoupením, z nichž největší úspěch sklidila kapela STO ZVÍŘAT.

STO_ZV____AT_foto_V__clav_Hubata.jpgDalší ročník BIOSLAVNOSTÍ se bude konat v sobotu 11. července 2015.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,