Biopotraviny ve veřejném stravování
Součástí doprovodného programu veletrhu SALIMA 2008 bude m ezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování s názvem Biopotraviny ve veřejném stravování – Zdraví a udržitelnost na talíři.
Jednodení konference proběhne 5. března 2008 v sále tiskového centra v pavilonu E brněnského výstaviště. Cílem konference je podpořit zavádění a používání biopotravin ve veřejném sektoru s důrazem na školní a nemocniční stravování.
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování je první mezinárodní konference v České republice a ve střední Evropě, která se bude primárně věnovat roli veřejného stravování z pohledu zdravotních a ekologických výhod konzumovaných potravin. Na konferenci se sejdou významní mezinárodní odborníci, kteří přednesou příklady nejlepší praxe z několika Evropských zemí v oblasti využití biopotravin ve veřejném stravování.
Konference podtrhne důležitost potravin vyprodukovaných udržitelným způsobem, ideálně biopotravin, v jídelníčku školních jídelen, nemocnic, sociálních zařízení a jiných zařízení veřejného stravování, z pohledu výhod, které přinášejí pro zdraví veřejnosti, rozvoj udržitelných forem zemědělství, ochranu krajiny a prosperující místní ekonomiky.
Jednodenní konference je určena profesionálům i státním úředníkům pracujícím v oblasti veřejného zdraví, vzdělávání, produkce a distribuce potravin. Delegáti konference se seznámí s inspirujícími lidmi, pro které je poskytování zdravých jídel více než jen zaměstnání a budou mít možnost mluvit s kuchaři, učiteli a profesionály z oblasti cateringu, kteří již biopotraviny používají.
Více informací na www.salima.eu.
Středa, 5. prosinec 2007