Biopotraviny – tentokrát bude na talíři hovězí z ekologického chovu

P9290109_1.JPG Pozvánka na seminář Bio v regionu Středočeského kraje.   

Poděbradská hotelová škola se opět po roce stane hostitelkou semináře zaměřeného na biopotraviny. Žáky školy, pedagogy a případné zájemce z řad veřejnosti dne 19. dubna 2017 mluvčí seznámí s problematikou bioprodukce ve Středočeském kraji. Hlavním tématem bude chov skotu v ekologickém zemědělství a produkce biohovězího. Nepůjde však pouze o teorii, či získávání kontaktů, ale také o praxi. Svá kulinářská tajemství studentům poodhalí profesionální kuchař Hugo Hromas.

Seminář začíná v 10:00 hodin v aule Hotelové školy a Vyšší odborné školy hotelnictví a turismu v Poděbradech (Komenského 156/III). V úvodu semináře představí Ing. Milan Berka (KEZ o.p.s.) pravidla certifikace a značení biopotravin. Jak poznat kvalitu hovězího masa odhalí Markéta Kloudová (Steinhauser s.r.o.), na kterou naváže se svými zkušenostmi profesionální kuchař Hugo Hromas (NOMADIS catering). Své příběhy o podnikání v ekologickém zemědělství přijdou představit také zástupci ekofarem z regionu, které jsou zaměřené zejména na chov masného skotu a produkci biohovězího (Petr Kuncl, Radim Holovský a Josef Firman). Seminář uzavře Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) prezentací o rozsahu a dostupnosti bioprodukce ve Středočeském kraji a specifikách trhu s biohovězím a Sylva Horáková (PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců) s avízem na ekozemědělské akce v roce 2017.

Aby účastníkům semináře nekručelo hlady v břiše, tak ještě před vlastním seminářem vybraní studenti hotelové školy pod vedením profesionálního kuchaře Huga Hromase uvaří pokrmy z biosurovin, které bude možno ochutnat v průběhu semináře.

Na seminář pak naváže kulatý stůl s diskuzí o možnostech lokálních farem zásobovat školní jídelny, který je organizován sdružením Skutečně zdravá škola.

Projekt BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje Bioinstitut, o.p.s. za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR. V rámci projektu se letos uskuteční, stejně jako v loňském roce, tři semináře na vybraných středních školách ve třech krajích. Vybrány byly Středočeský, Zlínský a Jihomoravský kraj. Ačkoliv mají semináře podobnou strukturu, každý se věnuje detailněji vybrané komoditě, významné v rámci ekologického zemědělství, s cílem představit specifika při její produkci a zpracování v ekologickém režimu. Semináře jsou určeny primárně pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.

Kontakt na koordinátora projektu: Andrea Hrabalová, andrea.hrabalova@ctpez_cz, tel.: 737 852 515

Bio_v_regionech_stredocesky_2017.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48             1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
1 30 31          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,