Biojarmark se po loňském úspěchu vrací na dvůr Národního zemědělského muzea

Biojarmark2018120.jpg Snaha obnovit tradici trhu, který ručí za kvalitu a kde je možné nakoupit certifikované biopotraviny a občerstvení, se loni setkala s pozitivním ohlasem. A tak můžete letos 6. října 2018 vyrazit na nákup biopotravin, za zábavou a vzděláním znovu. K sobotnímu jarmarku přibyly letos další doprovodné akce a narostl do dvoudenní podoby.  

Na dvoře Národního zemědělského muzea se v sobotu 6. října 2018 sejde asi dvacítka zemědělců, zpracovatelů a gastronomických kouzelníků, aby uspokojili nároky na udržitelně a k přírodě ohleduplně produkované potraviny do vašich košíků, sklepů a lednic. Od 9:00 do 17:00 najdete v nabídce uzenářské výrobky z masa z biochovů, mléčné výrobky z kravského i kozího mléka včetně dlouho zrajících sýrů, sušené bylinky a čaje, biodynamické víno a hojnost zeleniny. O to, abyste neodcházeli hladoví, se postará street food market. Také nesmlouvavě v kvalitě bio!

Biojarmark_Praha1.jpgVyjma nákupů tu bude prostor pro tanec a zábavu dospělých i dětí. I ti, kteří lační po informacích, si tu přijdou na své. Ve spolupráci s Hnutím DUHA je v objevovně NZM připravena beseda o zemědělství a dotacích. Asociace místních potravinových iniciativ zase v rámci biojarmarku představí téma a aktéry systému komunitou podporovaného zemědělství.  Navíc, v gastrostudiu Národního zemědělského muzea se bude při jarmarku vařit BIO! I vy máte možnost se od 10:30 do 13:30 zúčastnit kurzu vaření pod vedením špičkového kuchaře.

A to není vše, den před samotným jarmarkem, tedy 5. října 2018 se muzeum otevře školním třídám i dětem s rodiči, a to v rámci osvětové akce „Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?“, kde budou mimo jiné připraveny také dílničky o ekologickém zemědělství a biopotravinách. Naše aktivity pro děti, ať už přijdou se svojí paní učitelkou nebo s rodiči, jsou nachystány od 9:00 do 13:00 v multifunkčním sále Národního zemědělského muzea. Dětský program je připraven ve spolupráci s obecně prospěšnou společností AMPI.

Biojarmark_Praha_2.jpgPro dospěláky je navíc připraven tematický workshop - vaření z méně tradičních plodin a bioproduktů, který proběhne v pátek 5. října od 17:00 do 20:00 v gastrostudiu a doprovodný program s možností získání více informací o těchto tzv. minoritních plodinách, jejich pěstování a zpracování v ekologickém zemědělství včetně ochutnávky pokrmů z nich. Workshop je připraven společně s obchodní společností PROBIO.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,