Bio v gastromonii

1 2 3 4 5 6   Následující   ››

Jídelna ministerstvo zemědělství splnila stříbrná kritéria programu Skutečně zdravá jídelna

szs_banner_250x250_Jidelny2018_Stribro.jpg Pracovníci Ministerstva zemědělství v Praze obědvají ve skutečně zdravé jídelně. Po splnění bronzových kritérií v říjnu 2017 nyní jídelna Ministerstva prokázala splnění také náročných stříbrných kritéria programu Skutečně zdravá jídelna.    

 

Až 15 procent biopotravin ve veřejném stravování ve Slovinsku

Slovinsko.jpg Dne 14. září 2017 přijala vláda Slovinské republiky nové nařízení o ekologickém zadávání veřejných zakázek, které vstoupilo v platnost dne 1. ledna 2018.  

 

Skutečně zdravou jídelnu má nově také Ministerstvo zemědělství

zeleninovy_bar110.jpg Pracovníci Ministerstva zemědělství v Praze obědvají od října ve skutečně zdravé jídelně. Jídelna Ministerstva se totiž zapojila do programu Skutečně zdravá jídelna a v říjnu splnila náročná kritéria na bronzové úrovni.  

 

Žáci ze škol zapojených do programu Food for Life jědí častěji ovoce a zeleninu

Food_for_life_logo_1.jpg Britský program Food for Life, který byl inspirací pro český program Skutečně zdravá škola, se může pochlubit dalšími úspěchy, zjištěnými nezávislými studiemi.  

 

Kodaň: skoro 90 procent všech pokrmů je bio

dansko110.jpg Neuvěřitelných 88 procent všech pokrmů poskytovaných veřejnými institucemi v Kodani je v bio kvalitě.   

 

Trend: Více biopotravin ve společném stravování

deti_v_jidelne_1.jpg Ve Francii se za posledních sedm let výrazně zvýšil obrat bio potravin v gastronomii - a to hned pětinásobně.   

 

Dánsko: více biopotravin ve stravování mimo domov

dansko110.jpg Podíl biopotravin ve veřejném i soukromém stravování mimo domov v Dánsku neustále roste.   

 

Britská pravidla školního stravování zvyšují spotřebu ryb z udržitelných chovů

MSC110.jpg Každá šestá základní škola v Británii nyní nabízí svým strávníkům ryby pocházející z udržitelných chovů splňujících pravidla Marine Stewardship Council – MSC.    

 

Hodnoťte restaurace do Maurerova výběru Grand Restaurant, které vaří z bio

Grand_restaurant120.jpg Přibližně 300 restaurací v Maurerově výběru Grand Restaurant deklaruje, že pro přípravu pokrmů používá suroviny z biofarem.   

 

Bio restaurace v Monte Carlu získala hvězdu Michelin

Restaurant_Elsa_Monte_Carlo_Beach110.jpg V roce 2014 získala restaurace Elsa a její šéfkuchař Paolo Sari Michelinskou hvězdu.   

 

Dánský ministr obrany: naši vojáci si zaslouží biopotravin

dansko110.jpg Dánské ministerstvo obrany zahájilo pilotní projekt, jehož snahou je navýšit využívání biopotravin ve vojenských kantýnách.    

 

Veganské restauraci Plevel se daří

Plevel_logo110.jpg Úspěšná veganská restaurace a galerie Plevel otevírá v Praze druhou provozovnu.   

 

Francie: značný nárůst spotřeby bio v gastronomii

BioMio_Kodan.gif Mezi roky 2009 a 2013 vzrostl obrat s biopotravinami v oblasti gastronomie a cateringu ve Francii na téměř dvojnásobek.   

 

Dánsko: přes 700 jídelen nabízí biopokrmy

Dansko_logo_bio_catering_1.jpg V Dánsku funguje více než 700 jídelen, které jsou certifikovány jako „BIO“. Znamená to, že nabízí pokrmy, připravené z bioproduktů a jsou kontrolovány.   

 

Dánsko: dvakrát více biopotravin ve veřejném stravování a gastronomii

dansko110.jpg Mezi roky 2012 a 2013 vzrostl nákup biopotravin v rámci soukromého i veřejného hromadného stravování o 9,4 procenta.  

 
1 2 3 4 5 6   Následující   ››
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,