Ajala - pochutnejte si na výběrové čokoládě, která nejen skvěle chutná

Ajala_single_origin_Tanzanie_115Kc110.jpg Čokoláda, kterou si můžete dopřát s chutí a s čistým svědomím, to je Ajala.   

V brněnské manufaktuře ji totiž vyrábějí šetrně z výběrových kakaových bobů slazenou jen a jen třtinovou šťávou, takže si uchovává spoustu vlastností superpotravin. Chuť je sice její hlavní, ale ne jediná přednost. „Nechceme jen dělat tu nejlepší čokoládu, hledáme způsob, jak celému našemu počínání dát hlubší smysl. A ten spočívá v tom, že skrze kvalitní produkty, které budou mít lidi rádi, uděláme něco pro producenty kakaa a tím i pro celou naši planetu,” vysvětluje Filip Teplý, zakladatel Ajaly. Ajala svou filosofii označuje jako triple WIN - trojí vítězství. Vítězi při výrobě Ajaly jsou totiž nejen výrobci, ale také zákazníci a především farmáři.

Vítězství pro zákazníka

Ajala nezvolila svou cestu výroby jen kvůli eticky a ekologicky orientovanému smýšlení svých zakladatelů, ale především proto, že kvalita a chuť čokolády je pro ně to nejdůležitější. A nejlepší kakao je to, které se pěstuje s úctou k planetě, lidem. 

Ať už jsou pro vás etické a ekologické aspekty potravin důležité nebo ne, na Ajale je skvělé, že výsledkem je skvělá výběrová čokoláda, která chutná vždy podle toho, z jaké farmy nebo sezóny pocházejí použité kakaové boby. A to je něco, co vám běžná čokoláda prostě nenabídne. Ať už jste ekologičtí, etičtí nebo prostě mlsní, filosofie Ajaly je výhra i pro vás jako zákazníka.

Ajala_zakladatele_mala.jpgVítězství pro Ajalu

Ajala je komerční firma, která svou výrobou směřuje ke generování přiměřeného zisku, není to charitativní projekt. Vždy je v centru jejích snah nejlepší možná výběrová čokoláda a všechno dělají pro to, aby byla pro zákazníka tak neodolatelná, že prostě neodejde ke konkurenci. Důležité ale je, že Ajala chce část ze svého zisku vracet farmářům v pěstitelských zemích. „Ve spolupráci s ekvádorským zpracovatelem Serviem Pachardem bychom se v budoucnu rádi věnovali i edukaci v pěstitelských zemích, aby farmáři pochopili, že se jim kvalita a šetrnost vyplatí víc než kvantita. Už nyní investujeme přímo v Ekvádoru do zpracovatelské infrastruktury a v budoucnu bychom chtěli být těmi, kdo ukáže farmářům, jak se mohou mít lépe,” dodává na závěr Filip Teplý.

Vítězství pro farmáře

Ajala nakupuje kakaové boby za několikanásobně vyšší ceny než je výkupní cena klasického průmyslového kakaa. Jeho ceny jsou totiž obvykle nastavené tak, aby se farmáři sotva uživili a Ajala je považuje často za vyděračské. „Naše výkupní cena je ale podmíněná kvalitou kakaa. Vykupujeme jen výběrové kakao, na jehož pěstování nebyly použité žádné pesticidy ani jiné chemické látky,  které bylo sklizené na vrcholu zralosti a jehož chuť je pestrá. To je něco, co drtivá většina pěstitelů kakaa vůbec neřeší. V této oblasti je proto motivujeme ke správné péči o kakao právě vyššími výkupními cenami,” vysvětluje Filip Teplý důvod, proč je super sáhnout po Ajale. Výběrové kakao navíc nejlépe roste ve stínu vysokých stromů, takže jeho pěstováním se rozšiřuje a navrací do oblastí deštný les. Z podpory producentů výběrového kakaa tak profituje i životní prostředí.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,