Ajala nadchla na European Bean to Bar Competition - má stříbro a dva bronzy

kakaove_boby3110.jpg Čokoládovna Ajala si veze z nejprestižnější evropské čokoládové soutěže tři medaile - stříbrnou získala jejich čokoláda Květy a pomeranče a bronzové Rustikální a Kokosový krém.   

Je to už druhý ročník, ve kterém se Ajala umístila tak vysoko (poprvé získala stříbro jejich tmavá čokoláda v roce 2016) a tento rok je jedinou českou čokoládovnou, která ocenění získala.

„Ajalu jsme založili před čtyřmi lety s cílem dělat pravou čokoládu, která chutná nám, a doufali jsme, že nadchne i zákazníky, protože zkrátka chutná jinak, než je běžné. Že se nám ale během čtyř let podaří zaujmout i odbornou porotu a umístit se po boku čokoládoven z prestižních regionů a s mnohem většími zdroji a tradicí, to jsme neplánovali a jsme nadšení. Je to pro nás skvělá motivace, protože vidíme, že jdeme správnou cestou,” shrnuje Filip Teplý, zakladatel Ajala Chocolate, co pro ně znamená umístění v soutěži.

Ajala_vyhra__2__mala.jpgV soutěži European Bean To Bar Competition soutěží čokoládovny z Evropy, Afriky a Blízkého východu v několika kategoriích podle typu vyráběné čokolády (podle % objemu kakaových bobů, příchutí apod.). Letos bylo do soutěže zasláno více jak 500 různých tabulek čokolády, což je nejvíce v historii soutěže. Ajala se umístila hned ve třech kategoriích a získala tři medaile:

  • stříbrnou za Květy a pomeranče (tmavá čokoláda s výtažkem z divokého pomeranče a sušenými lučními květy)
  • bronzovou za Rustikální (čokoláda inspirovaná původními metodami výroby čokolády s hrubší strukturou, ve které se spojí chuť sušené třtinové šťávy a kakaových bobů až na jazyku)
  • bronzovou za Kokosový krém (variace Ajaly na mléčné čokolády - používá kokosové mléko místo běžného)

Ajala_vyhra_2_mala.jpg„Na čokoládě je báječné, že si můžete denně dovolit jíst ty nejlepší čokolády světa. Na rozdíl třeba od vína, kde se lahve šplhají až do tisíců, ve světě čokolád se i ty nejlepší u nás pohybují kolem 100 korun za tabulku. A jsou tak chuťově pestré a zábavné, že je škoda je nezkusit. Navíc v případě velké většiny, včetně těch našich, je můžete jíst s čistým svědomím, protože suroviny na ně byly vypěstované ekologickými způsoby a úctou k jejich pěstitelům,” láká Filip Teplý na výběrové bean-to-bar čokolády.

Všechny tři vítězné čokolády si můžete koupit nyní na www.ajala.cz v limitovaném „medailovém balíčku” za 270 Kč.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červen rgt
Po Út St Čt So Ne
23 1 2 3 4 5 6 7
24 8 9 10 11 12 13 14
25 15 16 17 18 19 20 21
26 22 23 24 25 26 27 28
27 29 30          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,