Ajala nadchla na European Bean to Bar Competition - má stříbro a dva bronzy

kakaove_boby3110.jpg Čokoládovna Ajala si veze z nejprestižnější evropské čokoládové soutěže tři medaile - stříbrnou získala jejich čokoláda Květy a pomeranče a bronzové Rustikální a Kokosový krém.   

Je to už druhý ročník, ve kterém se Ajala umístila tak vysoko (poprvé získala stříbro jejich tmavá čokoláda v roce 2016) a tento rok je jedinou českou čokoládovnou, která ocenění získala.

„Ajalu jsme založili před čtyřmi lety s cílem dělat pravou čokoládu, která chutná nám, a doufali jsme, že nadchne i zákazníky, protože zkrátka chutná jinak, než je běžné. Že se nám ale během čtyř let podaří zaujmout i odbornou porotu a umístit se po boku čokoládoven z prestižních regionů a s mnohem většími zdroji a tradicí, to jsme neplánovali a jsme nadšení. Je to pro nás skvělá motivace, protože vidíme, že jdeme správnou cestou,” shrnuje Filip Teplý, zakladatel Ajala Chocolate, co pro ně znamená umístění v soutěži.

Ajala_vyhra__2__mala.jpgV soutěži European Bean To Bar Competition soutěží čokoládovny z Evropy, Afriky a Blízkého východu v několika kategoriích podle typu vyráběné čokolády (podle % objemu kakaových bobů, příchutí apod.). Letos bylo do soutěže zasláno více jak 500 různých tabulek čokolády, což je nejvíce v historii soutěže. Ajala se umístila hned ve třech kategoriích a získala tři medaile:

  • stříbrnou za Květy a pomeranče (tmavá čokoláda s výtažkem z divokého pomeranče a sušenými lučními květy)
  • bronzovou za Rustikální (čokoláda inspirovaná původními metodami výroby čokolády s hrubší strukturou, ve které se spojí chuť sušené třtinové šťávy a kakaových bobů až na jazyku)
  • bronzovou za Kokosový krém (variace Ajaly na mléčné čokolády - používá kokosové mléko místo běžného)

Ajala_vyhra_2_mala.jpg„Na čokoládě je báječné, že si můžete denně dovolit jíst ty nejlepší čokolády světa. Na rozdíl třeba od vína, kde se lahve šplhají až do tisíců, ve světě čokolád se i ty nejlepší u nás pohybují kolem 100 korun za tabulku. A jsou tak chuťově pestré a zábavné, že je škoda je nezkusit. Navíc v případě velké většiny, včetně těch našich, je můžete jíst s čistým svědomím, protože suroviny na ně byly vypěstované ekologickými způsoby a úctou k jejich pěstitelům,” láká Filip Teplý na výběrové bean-to-bar čokolády.

Všechny tři vítězné čokolády si můžete koupit nyní na www.ajala.cz v limitovaném „medailovém balíčku” za 270 Kč.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,