Veganská žebírka na grilu

Veganska_zebirka120.jpg Recept od společnosti Country Life na veganská žebírka na grilu.   

Žebírka můžete připravit na všech typech grilu. V základu vystačíte s žebrovanou grilovací pánví nebo můžete použít elektrický gril. Pokud máte možnost, grilujte na klasickém grilu na dřevěném uhlí. Jestli chcete dosáhnout typické BBQ zauzené chuti, připravte si i aromatickou dřevěnou štěpku namočenou do vody.

Veganska_zebirka445.jpgIngredience

  • 800 g uzeného tofu nebo tempehu
  • olej na potření
  • 60 g rajčatového protlaku - na omáčku
  • 3 lžíce jablečného octa - na omáčku
  • 1 lžíce třtinového cukru - na omáčku
  • 1 lžíce agáve sirupu - na omáčku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky - na omáčku
  • 1 lžička sušného česneku - na omáčku
  • 1 lžička mletého římského kmínu - na omáčku
  • 1 lžička tamari - na omáčku
  • 1 lžička uzené soli - na omáčku
  • kajenský pepř dle chuti - na omáčku

Jak na to?

  1. V rendlíku smíchejte všechny suroviny na omáčku. Přiveďte k varu, promíchejte a stáhněte. Nechte vychladnout.
  2. Tofu nebo tempeh ponechte vcelku. Pokud je ale porce hmoty vyšší, rozdělte ji podélně tak, aby měla na výšku asi 1,5 cm. Osušte papírovým ubrouskem a potřete tenkou vrstvou oleje.
  3. Připravené porce nejprve zprudka z obou stran zatáhněte na rozpálené mřížce grilu. Poté přesuňte stranou na nepřímý žár. Potřete omáčkou a nechte pomalu dojít 20 až 30 minut, občas otočte a potřete.
  4. Hotové grilované díly opatrně nakrájejte na podélné proužky připomínající žebírka.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
36   1 2 3 4 5 6
37 7 8 9 10 11 12 13
38 14 15 16 17 18 19 20
39 21 22 23 24 25 26 27
40 28 29 30        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,