Vařte s éterickými oleji od Sonnentor

logo_sonnentor_120.png Pokud si myslíte, že éterické oleje potěší pouze čichové buňky, přesvědčíme vás o opaku. Hodí se totiž skvěle také k dochucení jídel i nápojů. Své aroma si dokonce drží déle než původní surovina, proto éterické oleje v kuchyni nabízí výjimečný chuťový požitek.  

Dbejte na to, abyste si vychutnávali výhradně čistě přírodní éterické oleje z ekologické produkce. Nejen tentokrát platí, že méně je více: do 250–500 ml pokrmu vám budou dle druhu stačit 1–4 kapky. Díky šikovné pipetě můžete dávkovat požitek na kapku přesně. Navíc jejich dlouhá trvanlivost zaručuje, že budou vždy po ruce, například, když vám zrovna chybí čerstvá alternativa. Do teplých pokrmů přidejte až krátce před servírováním, při pečení můžete lehce zvýšit dávkování, aby chuť zůstala i po tepelné úpravě intenzivní. 

Etericke_oleje.jpgDůležitou informací také je, že éterické oleje nejsou rozpustné ve vodě, a proto by se před použitím měly rozmíchat v tuku (olej, máslo, smetana, žloutek, majonéza), octu, citronové šťávě, sladidle (med, cukr, sirup), soli nebo alkoholu. Všechny zmíněné ingredience poslouží jako emulgátor.

Jelikož se jedná o čisté éterické oleje, neměly by se užívat neředěné. Měli byste se kvůli podráždění také vyhnout přímému kontaktu s očima a sliznicemi. Tak jako u aromaterapie i zde platí, že malé děti a citlivé osoby by se měli díky intenzitě raději těmto produktům vyhnout.

Více o éterických olejích od společnosti Sonnentor vhodných pro vaření najdete zde

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27     1 2 3 4 5
28 6 7 8 9 10 11 12
29 13 14 15 16 17 18 19
30 20 21 22 23 24 25 26
31 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,