Vaříme společně

Vaříte rádi? Jste ochotni se o své kuchařské dovednosti podělit s ostatními? V tom případě neváhejte a posílejte nám vaše recepty na email redakce@bio-info_cz, rádi zveřejníme.

1 2 3 4 5 6   Následující   ››

Veganská žebírka na grilu

Veganska_zebirka120.jpg Recept od společnosti Country Life na veganská žebírka na grilu.   

 

Falafel

Falafel120.jpg Tradiční pokrm Blízkého východu. Díky naší směsi ho budete mít připravený raz dva. Podáváme ho s tradiční tahini omáčkou a s pestrým zeleninovým salátem.  

 

K létu patří nanuky

Nanuky120.jpg Super jednoduché ovocné nanuky. Postupem ve videoreceptu docílíte krásných duhových nanuků. Můžete je ale udělat celé z jedné směsi, nebo naopak střídat i různé ovocné vrstvy. Děti vás budou milovat.  

 

Špagety s miso pastou a houbami - videorecept

Spagety_s_miso_pastou120.jpg Špagety s miso pastou, houbami, sezamovým olejem a lahůdkovou cibulkou. Jednoduchý recept, který si zamilujete pro neodolatelnou kombinaci chutí.  

 

JAHODA, POHODA, MDD

Jahody, jahůdky, jahodičky pro naše nejmilejší mlsné jazýčky, pro dětičky. Vítejte v jahodovém ráji a oslavte Den dětí pořádnou jahodovou párty. Pro inspiraci vám společnost Country Life přináší jahodové videorecepty. Děti dozajista rozradostníte a s přípravou vám určitě rády pomohou.   

 

Krémová polévka z červené čočky - videorecept

cockova_polevka110.jpg Ptáčci sice už pějí naplno, ale ruku na srdce, občas je ještě potřeba prohřát se polévkou. Vyzkoušejte tu naši z červené čočky a s první jarní zeleninou....  

 

Sušená rajčata 5× jinak - videorecepty

Susena_rajcata_sacek.jpg Možná byste to do nich neřekli, tváří se totiž poněkud nenápadně. Přesvědčte se, pomocí našich 5 tipů, jak úžasná jsou. Uvidíte, třeba se stanou stálicí ve vaší spíži, protože tato rajčata si můžete užít v kteroukoliv roční dobu. A co víc, kromě našich tipů, jdou totiž jednoduše jen tak mlsat.  

 

Fazole adzuki 5x jinak - videorecept

Adzuki.jpg Fazolky adzuki uvařené doměkka mají lehce kašovitou konzistenci. Proto je krásně využijete k zahušťování polévek, k přípravě pomazánek, do těsta na placičky. Skvěle z nich připravíte sladké i slané pasty na dochucení pokrmů. Inspirujte se našimi tipy, podívejte se na návodné video. Fazolky adzuki jsou opravdu všestranné.  

 

Pyré od Ovocňáku: užitečná ingredience pro vaření a pečení bez cukru

Ovocnak_kapsicka_pyre__8__mala120.jpg Ovocné pyré neboli přesnídávka je oblíbenou dětskou svačinkou. Ale jeho využití je mnohem pestřejší. Pyré od Ovocňáku totiž využijete při vaření i pečení a na sladkých i slaných jídlech si pochutnají děti i dospělí. Recept na ovocný dort, který je dole, je jen jednou z ukázek, jak lze tohle tekuté ovoce v kuchyni využít.  

 

Vařte s éterickými oleji od Sonnentor

logo_sonnentor_120.png Pokud si myslíte, že éterické oleje potěší pouze čichové buňky, přesvědčíme vás o opaku. Hodí se totiž skvěle také k dochucení jídel i nápojů. Své aroma si dokonce drží déle než původní surovina, proto éterické oleje v kuchyni nabízí výjimečný chuťový požitek.  

 

Zahřejte se parádní horkou čokoládou

cokolada.jpg Nejlepší horká čokoláda ! Její příprava vám zabere jen pár minut. Budete potřebovat čokoládové pecičky , rýžovou smetanu a špetku chilli . Na ozdobení pak mandlové plátky a kúru z bio pomeranče, který zakoupíte v prodejnách Country Life.  

 

Kurzy vaření a pečení z biopotravin na Kopanicích

IS_Kopanice_vareni.jpg Informační středisko pro rozvoj Moravských Kopanic uspořádalo v prosinci dva kurzy, na kterých se vařilo a peklo z biopotravin. Akce zorganizovalo ve spolupráci s PRO-BIO regionálním centrem Bílé Karpaty.  

 

Fazolový krém s pečeným květákem — videorecept

Fazolova_polevka120.jpg Další z videoreceptů z dílny společnosti Country Life. Tentokrát vydatná zimní polévka.   

 

Karpaty na ohni

Bio_vareni_Hromas_Zitkova_2019_110.jpg Kurz vaření z biopotravin venku na ohni s kuchařem a publicistou Michalem „Hugo“ Hromasem.  

 

Dýňový nápoj se zázvorem

dyne.jpg Milí přátelé bio a vaření, dýně úžasně zapadá do těchto podzimem krásně zabarvených dnů nejen dekorativně. Je to velmi chutná a zdravá surovina, kterou hojně využijete ve slaných i sladkých receptech.   

 
1 2 3 4 5 6   Následující   ››
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31           1 2
32 3 4 5 6 7 8 9
33 10 11 12 13 14 15 16
34 17 18 19 20 21 22 23
35 24 25 26 27 28 29 30
36 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,