Stezky dědictví vám pomohou najít "jídlo z blízka"

Stezky_dedictvi_logo_male.jpg Máte rádi tradiční česká jídla, chcete vyzkoušet regionální speciality nebo zajít do stylově zařízené hospůdky nebo restaurace? Právě pro Vás je vytvářen projekt Stezky dědictví.  

Jedná se o projekt, jehož cílem je poskytnout jak domácím, tak zahraničním turistům jedinečný zážitek z konzumace naší regionální gastronomie. Do projektu jsou zařazeny restaurace, které mají ve své nabídce regionální speciality – od svíčkové, „vepřa knedla zela“, až po tradiční alkoholické i nealkoholické nápoje z domácí produkce. Díky tomuto projektu můžete navštívit více než 60 restaurací na Jižní Moravě, Vysočině a Praze pod značkou Stezky dědictví.

Restaurace zařazené do tohoto projektu jsou prověřovány odborníky, kteří opakovaně navštěvují dané provozovny a posuzují jednotlivá kritéria, která jsou podstatná pro zařazení do Stezek dědictví. Po splnění kritérií jsou restaurace zapsány do Průvodce dobrými restauracemi a dostanou označení Stezky dědictví.

Stezky_dedictvi_sticker.jpgKritéria se týkají nejenom samotného interiéru podniku, obsluhujícího personálu, formy a rozsahu nabídky jídel, ale také použitých surovin a způsobu přípravy jednotlivých jídel. Základem je, aby restaurace nabízela minimálně 4 hlavní jídla regionální nebo české kuchyně. Jídlo ani přílohy nesmí být připravovány z polotovarů, musí být ze surovin vyprodukovaných v tuzemsku a jídla složená ze sezónních surovin nemohou být podávána mimo hlavní dobu produkce těchto surovin. Co se týká nabídky alkoholických nápojů, minimálně 1 typ piva musí být regionální nebo tuzemský a ¼ vína musí být českého nebo moravského původu.

Projekt Stezky dědictví realizuje společnost ECEAT ve spolupráci s dalšími partnery.

3_Brno_Ricc_3.jpgPokud tedy hledáte restauraci s typickou českou a moravskou regionální gastronomií, kde se budete cítit jako „doma“, restauraci, která splňuje požadavky kvality, hygieny a odbornosti, nahlédněte do průvodce dobrými restauracemi, který je k dispozici v turistických centrech a samotných restauracích, podívejte se na stránky Stezek dědictví – www.stezky-dedictvi.cz, nebo se staňte fanouškem stránek Stezek dědictví na facebooku, kde se můžete zapojit do hodnocení, hlasování a kde také máte možnost navrhnout svou oblíbenou restauraci do tohoto projektu.

Autor: Zuzana Nečasová, www.stezky-dedictvi.cz

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,