ŠKODA NEVAŘIT - kuchařka plná hudby

__koda_neva__it_110.jpg Kniha sedmnáctiletého Martina Škody, českého Jamieho Olivera, je plná skvělých receptů, fotografií, rad a tipů, k nimž se autor postupem času vlastními zkušenostmi dopracoval, a také hudby.  

Mladý autor napsal kuchařku pro své vrstevníky s ohledem na jejich potřeby, možnosti i přání. Ale vlastně nejen pro ně! Knížka jistě zaujme všechny milovníky kvalitního a nápaditého jídla. Podle kuchařky zvládne připravit jídlo naprostý začátečník, ti pokročilí naopak ocení Martinovy nápady a gurmánské inovace. Kuchařka je rozdělena na kapitoly podle příležitostí, při kterých mladí chtějí nebo potřebují vařit (například při snaze okouzlit toho druhého, připravují si jídlo na cestu, nemají zrovna po ruce tunu ingrediencí, pokud touží vylepšit zaběhlou českou klasiku nebo si chtějí připravit jídlo známé z fast foodů, ale jinak!).

__koda_neva__it.jpgKaždý recept je navíc doplněn songem, který může doladit atmosféru při vaření i po něm. S Martinem máte navíc možnost vycestovat do světa, kam se vydal nejen za zábavou, ale také za tamní gastronomií. Kuchařka Martina Škody je jedinečná nejen svým obsahem, ale také designem – o originální layout a vazbu, kterou se nepyšní žádná jiná česká kuchařka, se zasloužili mladí umělci, kteří na svém kontě již mají ocenění za nejkrásnější knihu roku 2010. Obrazy receptů fotil a aranžoval přímo autor, o portrétní fotografie se postarala Johana Pošová, dvorní fotografka časopisů o jídle.

O autorovi

Martin Škoda je sedmnáctiletý kluk, který zbožňuje dobré jídlo. Vařečky se poprvé chopil ve svých devíti letech, když v televizi zhlédl pořad Jamieho Olivera, a ten se rázem stal jeho múzou. Po pár letech vaření pro radost, během nichž se účastnil nejrůznějších kurzů, aby mohl připravovat pokrmy nejen pro sebe, ale i pro své přátele, po dobrodružných cestách za jídlem i mnoha peripetiích s českou gastronomií, se rozhodl napsat kuchařku pro mladé, která je bude bavit. Martin není vyučený kuchař a ani žádný profík, prostě jen zastává názor – je škoda nevařit, když stejně musíme jíst a navíc když naše strava může být tak pestrá a vynikající!

Martin___koda.jpgMartin za svůj kuchařský um získal ocenění „Kuchař měsíce“ časopisu Chef Gurmán už když mu bylo 14 let!, deník MF Dnes o něm informoval širokou veřejnost, když mu bylo pouhých patnáct let, jeho blog o vaření http://www.martinskoda.cz/ doporučuje na tom svém i slavný Jamie Oliver. Martin Škoda studuje česko-španělské gymnázium v Českých Budějovicích, hraje ve školním divadle, rád fotí a cestuje. Žije s rodiči v Soběslavi, má dva bratry.

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40       1 2 3 4
41 5 6 7 8 9 10 11
42 12 13 14 15 16 17 18
43 19 20 21 22 23 24 25
44 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,