Šéfkuchaři vaří vánočního kapra

Logo_terra_madre1.jpg Terra Madre Day, den Matky Země, který se koná 10. prosince, je celosvětová oslava místních potravin a pochoutek a propagace udržitelné produkce a spotřeby jídla. Slow Food Brno se k letošním oslavám připojuje s tématem již brzy velmi aktuálním – příprava vánočního kapra.  

Oslovili jsme tři výborné brněnské kuchaře, kteří vás naučí tři méně běžné úpravy tradiční české vánoční ryby, kapra. Oslavujeme jídlo z blízka, proto použijeme kapra z Pohořelic, který se vyznačuje i svou vlastní ochrannou známkou Pohořelický kapr.

Všechny pokrmy budete moct samozřejmě ochutnat, abyste si mohli vybrat svého favorita, kterého předvedete na své štědrovečerní tabuli.

Kdy a kde?

Dílna proběhne v pondělí 10. prosince v zasedací místnosti Nadace Partnerství, na Údolní 33 v Brně. Začneme v 17:30, předpokládaný konec bude v 21:00. Své místo si prosím rezervujte co nejdřívě na brno@slowfoodbrno_cz. Vstupné 450,– Kč bude zahrnovat ochutnávku a sklenku dobrého vína.

Jaké pokrmy se budou připravovat?

Radim Procházka z kuchařského studia Divoká vařečka / restaurace Avia připraví karbanátek ze sekaného kapřího masa s cibulovým salátem, domácí majonézou a chlebem.

Lukáš „Jamie“ Greguš z restaurace La Bouchée vám předvede přípravu kapra zauzeného na hruškovém dřevě s křenovou pěnou.

Specialitou Jana Rimplera z restaurace Noem Arch bude staročeský kapr na černo, podávaný se šťouchanými brambory s tvarohem.

Nebojte se nových kombinací a přijďte se inspirovat a oslavit den Matky Země. Pošlete naši pozvánku i svým blízkým, věříme, že může zaujmout i někoho dalšího. Těšíme se na vás!

Převzato ze Slow Food Brno

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,