Pozvánka na seminář Bio v regionu Karlovarského kraje

Zjistěte víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách ve vašem kraji  

V současné době přibývá lidí se zájmem o místní potraviny. Nákupem regionálních potravin je dnes možné podpořit lokální ekonomiku, v případě biopotravin navíc tento trend napomáhá také k údržbě tradiční zemědělské krajiny, snižuje znečištění vodních zdrojů průmyslovými hnojivy a přispívá k dlouhodobé půdní úrodnosti. Naším cílem je zvýšit informovanost spotřebitelů o biopotravinách, jejich zpracování a dostupnosti.

Zjistit víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách v Karlovarském kraji můžete na semináři, který pořádá Bioinstitut, o.p.s. Uskuteční se ve středu 11. dubna 2018 od 10:00 hod na Hotelové škole v Mariánských Lázních (Komenského 449/2). Hlavním tématem bude chov skotu v ekologickém zemědělství a produkce biohovězího. Seminář je určen především pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.

V úvodu semináře představí Milan Berka (KEZ o.p.s.) pravidla certifikace a značení biopotravin. Jak poznat kvalitu hovězího masa odhalí profesionální kuchař Hugo Hromas (NOMADIS catering). Svůj příběh o podnikání v ekologickém zemědělství přijde představit také zástupce ekofarem z regionu, které jsou zaměřené zejména na chov masného skotu a produkci biohovězího Václav Knedlík (Statek Hlinky, s.r.o.). Seminář uzavře Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) prezentací o rozsahu a dostupnosti bioprodukce v Karlovarském kraji a s avízem na ekozemědělské akce v roce 2018.

Pro účastníky semináře bude připravena ochutnávka pokrmů z bio surovin, kterou připraví studenti hotelové školy pod vedením profesionálního kuchaře Hugo Hromase v rámci společného vaření, jež proběhne před seminářem.

Vstup zdarma. Registrace na seminář do 9. 4. na e-mail: andrea.hrabalova@ctpez_cz

Projekt BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje Bioinstitut, o.p.s. za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR.

Bio_Seminar_Karlovarsky_Kraj_0318.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Dáváte při nákupu kávy a čokolády přednost fair trade výrobkům?
Kupuji jen fair trade. 62%
Pokud je v nabídce prodejny, upřednostním. 27%
Občas vyzkouším. 6%
Ne. 3%

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35           1 2
36 3 4 5 6 7 8 9
37 10 11 12 13 14 15 16
38 17 18 19 20 21 22 23
39 24 25 26 27 28 29 30
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,
Roman: druhým rokem dělám právě prevenci ohledně varroa. A to tím že vždy...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Monika: Dobrý den,krásně jste to shrnul,sepsal.Ani nevím kdy jsem prvně vyprala...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,