Perníkový krém

pernikovy_krem_Alnatura_maly.jpg  

Na 6 porcí budeme potřebovat:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 100 g přírodního třtinového cukru Alnatura
  • 1/2 lžičky skořice Alnatura
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 4 pomeranče
  • 4 lžíce pomerančové šťávy
  • 4 lžíce přírodního třtinového cukru Alnatura
  • 1 lžička másla
  • 1 balení norimberského perníku, tzv. „Elisenlebkuchen“, příp. klasický perník

Příprava

Mascarpone, pomerančovou šťávu, cukr, skořici a tvaroh dáme do mísy a lžící smícháme do hladkého krému. Ušleháme smetanu a přimícháme ji do krému.
Pomeranče oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Pomerančovou šťávu necháme zkaramelizovat na pánvi – pozor, karamel rychle ztmavne. Vmícháme máslo a plátky pomerančů přidáme ke karamelu.
Perník rozdělíme do misek a několik nadrobených kousků odložíme bokem. Pomeranče s karamelem poklademe na perník a zakryjeme krémem z mascarpone. Stejné vrstvení zopakujeme ještě jednou. Nakonec ozdobíme nadrobeným perníkem.

Doba přípravy: 25 minut

Energetická hodnota: 583 kcal

pernikovy_krem_Alnatura.jpg

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31           1 2
32 3 4 5 6 7 8 9
33 10 11 12 13 14 15 16
34 17 18 19 20 21 22 23
35 24 25 26 27 28 29 30
36 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,