Participativní způsoby záruky kvality potravin

Pozvánka na 2. ze 4 seminářů na téma “Participativní způsoby záruky kvality potravin”, který se uskuteční 28. 11. 2018 od 9:30 - 15:30 hod. na Toulcově dvoře v Praze (Kubatova 1, Praha 10).  

Zatímco první seminář byl zaměřen na poskytnutí základních informací o PGS, jeho vzniku a fungování ve světě, ve 2. semináři na tyto základní informace navážeme a provedeme vás konkrétními kroky, postupy a nástroji, které jsou nutné k vytvoření vlastního systému záruky kvality, jeho zavedení a představíme i nástroje, které usnadní jeho každodenní fungování v praxi. Součástí semináře budou i příklady dokumentů ze světa, které mohou sloužit jako inspirace pro zájemce o zavedení PGS. Více informací naleznete na našich stránkách.

Na seminář se můžete přihlásit pomocí formuláře: https://goo.gl/forms/Eo3YfQZDjkYA9bIG3

Seminář pořádá PRO-BIO LIGA v rámci mezinárodního projektu EATingCRAFT, jehož cílem je vytvořit vzdělávací program o participativním způsobu certifikace kvality potravin, která se již používá v Evropě i ve světě a je známá pod zkratkou PGS (participatory guarantee system). Jedná se o dvouletý projekt spolufinancovaný evropským vzdělávacím programem Erasmus + a kromě České republiky jsou zapojeni partneři z dalších 5 zemí: Francie, Německa, Belgie, Maďarska, Řecka.

Více informací o PGS v češtině, včetně všech prezentací a videozáznamu z 1. semináře najdete na stránkách https://www.lovime.bio/projekty/pgs/, podrobné informace v angličtině o PGS ve světě poskytuje na svých stránkách společnost IFOAM Organics International zde. Participativní certifikace (PGS) je dostupnou alternativou oficiální biocertifikace - jde o způsob certifikace, kdy se skupina zemědělců a/nebo zpracovatelů domluví se svými spotřebiteli a odběrateli na zásadách a pravidlech produkce kvalitních potravin v souladu s pravidly ekologického zemědělství.

PGS_Prakticky.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,