Participativní způsoby záruky kvality potravin

Pozvánka na 2. ze 4 seminářů na téma “Participativní způsoby záruky kvality potravin”, který se uskuteční 28. 11. 2018 od 9:30 - 15:30 hod. na Toulcově dvoře v Praze (Kubatova 1, Praha 10).  

Zatímco první seminář byl zaměřen na poskytnutí základních informací o PGS, jeho vzniku a fungování ve světě, ve 2. semináři na tyto základní informace navážeme a provedeme vás konkrétními kroky, postupy a nástroji, které jsou nutné k vytvoření vlastního systému záruky kvality, jeho zavedení a představíme i nástroje, které usnadní jeho každodenní fungování v praxi. Součástí semináře budou i příklady dokumentů ze světa, které mohou sloužit jako inspirace pro zájemce o zavedení PGS. Více informací naleznete na našich stránkách.

Na seminář se můžete přihlásit pomocí formuláře: https://goo.gl/forms/Eo3YfQZDjkYA9bIG3

Seminář pořádá PRO-BIO LIGA v rámci mezinárodního projektu EATingCRAFT, jehož cílem je vytvořit vzdělávací program o participativním způsobu certifikace kvality potravin, která se již používá v Evropě i ve světě a je známá pod zkratkou PGS (participatory guarantee system). Jedná se o dvouletý projekt spolufinancovaný evropským vzdělávacím programem Erasmus + a kromě České republiky jsou zapojeni partneři z dalších 5 zemí: Francie, Německa, Belgie, Maďarska, Řecka.

Více informací o PGS v češtině, včetně všech prezentací a videozáznamu z 1. semináře najdete na stránkách https://www.lovime.bio/projekty/pgs/, podrobné informace v angličtině o PGS ve světě poskytuje na svých stránkách společnost IFOAM Organics International zde. Participativní certifikace (PGS) je dostupnou alternativou oficiální biocertifikace - jde o způsob certifikace, kdy se skupina zemědělců a/nebo zpracovatelů domluví se svými spotřebiteli a odběrateli na zásadách a pravidlech produkce kvalitních potravin v souladu s pravidly ekologického zemědělství.

PGS_Prakticky.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,