Ovesné karbanátky s výhonky

Ovesn___karban__tky_s_v__honky_1_Alnatura.jpg  

Přísady

Na 4 porce budeme potřebovat:

Karbanátky:

  • 250 g AlnaturA ovesných vloček
  • 500 ml AlnaturA zeleninového vývaru
  • 8 středně velkých mrkví
  • 1 svazek mladého pórku
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžičku olivového oleje
  • 1 vejce
  • 100 g nastrouhaného sýra 
  • 2 lžíce tvarohu
  • 1 lžíce petrželky
  • 125 g výhonků z mungo fazolí
  • sůl, pepř, koriandr
  • příp. 1 lžíci kukuřičné mouky
  • olivový olej na potření

Zelenina:

  • 800 g pórku
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125 ml AlnaturA zeleninového vývaru
  • 125 g čerstvého sýra
  • sůl, pepř, muškát

Příprava

Karbanátky:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ovesné vločky dáme do mísy, přelijeme je horkým zeleninovým vývarem, zamícháme a necháme asi 30 minut nabobtnat. Nastrouháme mrkev a mladý pórek nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Olej rozpálíme na malé pánvi a krátce na něm osmahneme cibuli, česnek a mladý pórek. Zeleninu přidáme k ovesné kaši, smícháme a necháme 5 minut odpočinout. Vejce, sýr, tvaroh, petrželku a fazolové výhonky přidáme do těsta a ochutíme solí, pepřem a koriandrem. Pokud je těsto příliš tekuté, vmícháme do něj trochu mouky. Vlhkýma rukama vytvoříme karbanátky a položíme je na plech vyložený pečicím papírem.

Pečení:

Karbanátky potřeme olivovým olejem a pečeme asi 25 minut, dokud nebude povrch nazlátlý.

Zelenina:

Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme najemno. V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm zeleninu. Vmícháme zeleninový vývar a čerstvý sýr a zeleninu necháme asi 15 minut povařit. Dochutíme solí, pepřem a muškátem a podáváme ke karbanátkům.

Budeme potřebovat:

65 minut

Energetická hodnota:

510 kcal

Ovesn___karban__tky_s_v__honky.jpg

 

 

 

 

 

 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40       1 2 3 4
41 5 6 7 8 9 10 11
42 12 13 14 15 16 17 18
43 19 20 21 22 23 24 25
44 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,