Kokoza rozbíhá další workshopy pěstování a kompostování ve městě

kaderavek_kokoza.jpg Lesní zahrádka i jedlé rostliny v truhlíku – to vše jde pěstovat i na balkoně.   

Nová sezóna si samozřejmě žádá i nové pěstovací a kompostovací workshopy, které pomohou městským zahradníkům. Už koncem března vás čeká workshop, na kterém se dozvíte jak si vytvořit i ve městě jedlou zahradu.

Od března do listopadu rozbíhá Kokoza další cyklus workshopů o městském pěstování a kompostování. Koncem měsíce se uskuteční workshop pod názvem „Kámoši v květníku“, na kterém se účastníci dozvědí, které rostliny spolu prospívají, vzájemně se podporují a tím se jim například zvýrazňují chutě a vůně. Zjistí, že si na balkóně můžou osázet truhlíky tematicky… preferují lesní atmosféru, salátovou mísu, koření pro asijskou kuchyni nebo zahrádku pro alergiky z rostlin, které produkují minimální množství pylu? „Svou vlastní balkonovou nebo okenní zahrádku si každý může vytvořit podle toho, co rád dělá, jak rád relaxuje nebo co s oblibou vaří. Fanda do pečení si sestaví mini zahrádku z rostlin, kterými báječně vylepší své sladké výtvory. V kanceláři na okně může i těm nejzaneprázdněnějším zahradníkům růst nízkoúdržbová sukulentní zahrádka,“ říká lektorka kurzu Anita Blahušová, která své zkušenosti zúročila v nedávno vydané knize Zahrádka v květináči. Následující workshopy, které probíhají během celé sezóny, se pak zaměří na všemožná témata od hnojení, výrobní workshopy, zpracování vypěstovaných plodin, včelaření ve městě, až po plánování a legislativní uchopení městské komunitní zahrady.

Více najdete na: http://www.kokoza.cz/workshopy, nebo se informujte přímo u organizátorky: radka@kokoza_cz

Reportáž z našeho populárního workshopu na výrobu vermikompostéru najdete zde

Organizace workshopů: Radka Pokorná, radka@kokoza_cz

Terasa_kokoza.jpgKOKOZA, o. p. s. se profiluje jako společensky prospěšný podnik. Mezi lidmi, firmami a dalšími organizacemi propagujeme kompostování a pěstování ve městě. Inspirujeme a motivujeme je k využívání kompostovacích technologií vhodných do města, k pěstování pro svoji spotřebu a pro radost. Pro zviditelnění těchto témat vytváříme prostor pro spolupráci s aktivními lidmi, firmami a veřejnou správou.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40   1 2 3 4 5 6
41 7 8 9 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31      
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,