Kamutový kynutý chléb

Kamutov___kynut___chl__b_Alnatura1.jpg  

Na 2 chleby po 800 g budeme potřebovat:

Kynuté těsto:

  • 500 g hladké kamutové mouky
  • 500 g vody

Chléb:

Příprava

Kynuté těsto:

V míse smícháme 100 g kamutové mouky a 100 g vody, přikryjeme a necháme při pokojové teplotě odpočívat do druhého dne. Druhý den přidáme 100 g kamutové mouky a 100 g vody a smícháme. Takto budeme celkem 5 dní postupovat dále, dokud nespotřebujeme 500 g kamutové mouky a dokud těsto nebude nakysle vonět.

Těsto:

Z kynutého těsta odvážíme 700 g a smícháme jej se 700 g kamutové mouky. Vmícháme sůl, řepný sirup, kvasnice a koření, těsto přikryjeme a necháme 4 – 5 hodin kynout. Vmícháme slunečnicová semínka a těsto necháme ještě 20 minut odpočinout.

Pečení:

Na pomoučeném válu vytvoříme dva bochníky, dáme je na plech a na povrchu vytvoříme nožem rovnoměrné rýhy. Troubu předehřejeme na 250 stupňů a chleby pečeme 15 minut. Potom teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 60 minut.

Zkouška poklepáním: Na chléb poklepeme klouby prstů. Pokud bude znít dutě, měl by být hotový.   

Budeme potřebovat:

45 minut na přípravu

Doba pečení: 75 minut, kynutí: asi 5 hodin, příprava kynutého těsta: 5 dní

Energetická hodnota:

162 kcal

Kamut je prastarý druh pšenice, který na rozdíl od jiných druhů obilí neprošel procesem genetických úprav. Díky tomu, že pěstování nebylo dotčeno moderním zemědělskými postupy, si kamut zachoval původní vlastnosti a vysoký obsah živin. Je pěstován výhradně v podmínkách certifikovaného ekologického zemědělství, je tedy vždy v BIO kvalitě.

Výrobky značky Alnatura koupíte v prodejnách dm drogerie.

Kamutov___kynut___chl__b_Alnatura.jpg

 

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40       1 2 3 4
41 5 6 7 8 9 10 11
42 12 13 14 15 16 17 18
43 19 20 21 22 23 24 25
44 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

františek: jen jsem se nikde nedočetl jak chtějí výpadek vajec z klecového chovu...
Klecovým chovům odzvonilo,
Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,