Jehněčí nožičky dušené po středomořsku

Jehn_______no__i__ky_Bio_info1.jpg  

Na recept budete potřebovat:

  • 2 mrkve
  • 1/2 bulvy celeru
  • 4 malé cibule
  • 8 malých pevných brambor
  • 3 PL olivového oleje
  • 4 jehněčí nožičky
  • 1/2 palice česneku,
  • neloupaného
  • 4 oloupaná rajčata
  • (z konzervy)
  • 3/4 l masového vývaru
  • 1/4 l telecího vývaru
  • (fond de veau, viz str. 68)
  • sůl
  • 1 čerstvý bobkový list
  • 1 větvička rozmarýnu

Postup:

Mrkev, celer oloupejte, oboje nakrájejte na větší kusy. Cibuli oloupejte a rozdělte na dvě poloviny. Brambory pečlivě omyjte, ale neloupejte.

V pekáči rozehřejte olivový olej a opečte v něm jehněčí nohy ze všech stran, poté je vyjměte. Kousky mrkve, celeru, cibule a česnek dejte do pekáče a restujte do světle hněda. Přidejte oloupaná rajčata a krátce opékejte. Zeleninu zalijte telecím vývarem, osolte a přidejte brambory. Všechno povařte, opět vložte osmažené nohy, přidejte bobkový list a rozmarýn.

Jehněčí nohy poté duste bez víka v troubě předehřáté na 180 °C, a to 1 1/2 hodiny, aby byly šťavnaté a křehké. Pekáč dejte na plotnu, nohy vyjměte a udržuje v teple zabalené alobalem.

Omáčku s bramborami a zeleninou zredukujte na kýženou konzistenci. Nohy umístěte doprostřed předehřátých talířů a podávejte s bramborami, zeleninou a omáčkou.

Tip: Tento druh přípravy je vhodný pro všechny druhy dušených pokrmů z jehňat i kůzlat. Pokud narazíte na kůzlečí nohy, rozhodně po nich sáhněte. Na osobu potřebujete 2 kusy, doba dušení je kratší asi o 30 minut.

Ukázka receptů z knihy Biokuchařka, Grada Publishing

Jehn_______no__i__ky_Bio_info.jpg

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
36   1 2 3 4 5 6
37 7 8 9 10 11 12 13
38 14 15 16 17 18 19 20
39 21 22 23 24 25 26 27
40 28 29 30        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,